Microsoft'tan konuşma algılamada önemli adım!

Microsoft, Cortana'da da kullandığı konuşma algılama sisteminde yeni bir başarıya ulaştı!

Yeni bir blog yazısında Microsoft'un duyurduğuna göre konuşma algılama endüstrisinde en düşük kelime hata oranına (WER) ulaşılmış durumda. Açıklamaya göre yeni WER oranı %6.3 olmakta ve bu da IBM'in geçtiğimiz hafta ulaştığı orana göre %0.3 gibi büyük bir düşüş yaşanıyor.

Yeni oranın, özellikle Microsoft'un ses algılama teknolojilerini Windows 10'da Cortana veya Skype Translator gibi farklı hizmetlerde kullandığı düşünülürse, Microsoft için çok iyi olduğu söylenebilir. Ayrıca bu durum, firmanın AI'yi geliştirme hedefi için de büyük bir adım. Böylelikle insanlar ile bilgisayarların görüşmeleri kolaylaşmakta ve geliştirilebilmekte.

Ayrıca Microsoft, Computational Network Toolkit'in (CNTK) derin öğrenim algoritmalarını ve GPU topluluklarını da bu başarı için övdü ve Cortana'nın artık aynı süre içerisinde on kat daha fazla bilgi alabildiğini söyledi.

Microsoft'un Konuşma ve Diyalog yöneticisi ve baş araştırmacısı Geoffrey Zweig'in söylediğine göre bu başarı, kullanıcılara en iyi AI seçenekleri sunma hedefi için de önemli bir adım.

Sonraki Haber

Forum