Mirasol: OLED'i bile utandıracak ekran!

LCD, LED ve hatta OLED ekranları unutun! Bu yeni ekran teknolojisi her şeyi değiştirmeye aday!

Mirasol görüntüleme teknolojisi, bir süre öncesine kadar arada sırada bilişim dünyasının gündeminde belirip kayboluyordu. Aslında ümit vadeden yeni teknolojiye dair duyumlar o kadar azalmıştı ki varlığını dahi unutmuştuk. Ancak Qualcomm uzun sessizliğini bozdu ve Mirasol'u tekrar gündeme taşıdı.

Society for Information Display'in düzenlediği Display Week etkinliğinde görüntülenen Mirasol iki farklı cihazda kullanılmış: 1,5 inç boyutlu ve akıllı saatlerde kullanılabilecek ufak model ve 5,1 inç boyutlu 2.560 x 1.440 piksel çözünürlüklü, telefonlarda kullanılabilecek model... Bu ekranlardan ilkinin yakında lisanslı cihazlarda kullanılacağı belirtiliyor. İkinci ekran ise inanılmaz yüksek piksel yoğunluk oranıyla dikkat çekiyor: 577 ppi. Bildiğimiz ekranlar gibi arkadan aydınlatmalı olmayan, ortam ışığını yansıtarak çalışan ekranın LCD ve OLED ekranların ancak altıda biri kadar enerji tüketeceği belirtiliyor. Bu da ekranın kullanıldığı telefonların günlerce hiç kapatılmadan kullanılabileceği anlamına geliyor. Ancak ekranın henüz telefonlarda kullanılabilecek düzeye gelmediğini unutmamak gerek.

Display Week etkinliğinde Qualcomm standını ziyaret eden Engadget sitesinin çektiği fotoğrafları, hazırladığımız galeride bulabilirsiniz...

Sonraki Haber

Forum