MobileWitch: Bedava şifre uzmanınız!

Nette kullandığınız onlarca şifreyi akılda tutmak size de zor geliyorsa, işte bu işin bedava ilacı.

İnternet üzerindeki faydalı servislerin sayısı arttıkça, kullanıcılar için de daha fazla şifreyi akılda tutmak giderek zor bir iş haline geliyor. Kayıt olduğunuz her servis için bir şifre kullanmanız gerektiğini düşünürseniz, ne demek istediğimizi daha net bir biçimde anlayabilirsiniz.

Kullanıcıların bir kısmı tüm şifreleri hatırlamaya çalışmakla uğraşırken, diğer bir bölümü de çok daha tehlikeli ama kolay bir yolu seçiyor ve tüm servisler için aynı şifreyi kullanıyorlar. Sizin derdiniz bu ikisinden hangisi olursa olsun çözüm için bir yol var; güvenli bir şifre yedekleme programı kullanmak. MobileWitch adlı ücretsiz bir yazılım bu konuda işinizi son derece kolaylaştırabilir.

MobileWitch'in yapabildikleri, indirme bağlantısı

MobileWitch aslında tüm şifrelerinizi güvenle saklayabileceğiniz ücretsiz bir program ama asıl özelliği kendi güvenliğini son derece ciddiye alması. Sadece tek bir şifre ile koruma yerine, aynı zamanda bir anahtar dosya ile güvenliği arttırıyor. Programı kullanmaya başladığınız sırada sizin rastgele yazdığınız harfler ve farenin hareketlerine göre bir anahtar dosya oluşturuluyor ve şifreleri sakladığı database.kdb veri dosyası ancak bu anahtar dosyanın bulunduğu bilgisayarlardan açılabiliyor.

Tüm şifrelerinizi MobileWitch altında klasörlerde toplayabilir, zamanla yenilenmesi gerekenler için programın sizi uyarmasını sağlayabilir ve hatta şifreleri sizin için girerek siteleri otomatik olarak açmasını bile sağlayabilirsiniz.

MobileWitch'i şu adresten indirebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum