Instagram hesabını silmeden neden Threads hesabımızı silemiyoruz? Bunun dolaylı da olsa bir yolu var!

Meta, Instagram hesabını silmeden neden Threads hebamızı silemediğimizi açıkladı. Ama bunu yapmanın, biraz dolaylı da olsa, bir yolu olduğunu bilmek eminiz hoşunuza gidecektir.

Meta’nın Threads platformu, kısa bir süre önce yayımlanmasından bu yana 70 milyon kullanıcıyı aştı. Aynı zamanda Threads, bir Meta ürünü olduğunu açıkça gösteriyor. Platform, Meta’nın uygulamalarından birine yerleştirilmiş, başka bir sosyal ağ klonu olarak görülebilir. Threads ayrı bir şekilde indirilse de, Instagram’ın temelleri üzerine kurulmuş durumda. Threads’e giriş yapabilmek için aynı Instagram hesabını kullanıyorsunuz ve aynı kişileri Twitter benzeri platforma girdiklerinde otomatik olarak takip edebiliyorsunuz.

Ancak Threads’i gerçekten bir Meta ürünü yapan özelliği, Instagram’a inanılmaz bir derecede bağlı olması. Instagram hesabınızı silmeden Threads hesabınızı silemiyorsunuz. Neyse ki, bu sorunla başa çıkmanın dolaylı da olsa bir yolu bulunuyor ve ayrıca Instagram da konu üzerinde çalışıyor.

Threads nasıl bu kadar başarılı başladı?

Elon Musk, yılın büyük bölümünde Twitter’ı bu kadar tartışmalı hale getirmemiş olsa Threads belki de bu başarıyı yakalayamayabilirdi. Ayrıca Meta, Threads’i oluşturmak için bir milyardan büyük bir kullanıcı tabanına sahip olan Instagram temellerinden yararlanma konusunda da akıllıca davrandı. Bu sayede yeni platform, bir günden daha kısa sürede 30 milyon kullanıcıya rahatlıkla ulaşabildi.

Yine de, Twitter’da işler ne kadar kötü olursa olsun, Meta’nın bu başarıyı tamamen bağımsız bir uygulama ile yakalaması muhtemelen daha zor olacaktı. Bir kullanıcıyı yeni bir hesap oluşturmaya ikna etmek, zaten var olan hesaplarını kullanarak giriş yapmalarını sağlamaktan çok daha zordur ve Threads, basit bir şekilde Instagram kimlik bilgilerinizi taşır.

Yine de, Threads’i kullanıma sunulur sunulmaz denemek istemeniz, platformu kullanmaya devam edeceğiniz anlamına gelmez. Meta’nın başarması gereken bir sonraki adım, Threads’i Twitter gibi canlı bir ürüne dönüştürmek. Bu yüzden Threads’in gerçekten başarılı olup olmadığını görmek için birkaç ay daha beklememiz gerekebilir. Musk’ın Twitter’ı tarafından alınacak herhangi bir yanlış karar da bu başarıya kesinlikle yardımcı olacaktır.

Eski Facebook alışkanlıklar devam mı ediyor?

Bu yüzden, Meta’nın Instagram hesabınızı da silmeden Threads hesabınızı silmeyi imkansız hale getirmesi eski bir Facebook stratejisi olarak görülebilir. Eğer Instagram hesabınızda yeterince fazla zaman geçiriyorsanız, bu hesabı kaybetmek istemeyeceğiniz için Threads hesabınızı da silmeyeceğiniz neredeyse kesin. Aktif bir Threads hesabınızın bulunması da, sürekli olmasa bile arada girip neler olduğuna bakmanızı kolaylaştıracak ve teşvik edecektir.

Yine de, belki de Meta’nın artık yeni adı ile daha iyi bir şirket olmayı öğrendiği de söylenebilir. Instagram CEO’su Adam Mosseri, Threads üzerinde yaptığı bir yorumda bir değişiklik olabileceğinin sinyalini verdi.

Mosseri, Threads hesabını silmeyle ilgili soruları kabul etti ve bunu nasıl yapabileceğinizi açıkladı. Belki de daha ilginç bir şekilde, Instagram’ın Threads hesabınızı ayrı olarak silmenize izin vermek istediğini söyledi: Hesabınızı silmeyle ilgili bazı sorular alıyorum. Açıklık getirmek için, Threads profilinizi ve içeriğinizi gizleyen bir şekilde Threads hesabınızı devre dışı bırakabilir, profilinizi gizli olarak ayarlayabilir ve Instagram hesabınızı silmeden tek tek Threads gönderilerini silebilirsiniz. Threads, Instagram tarafından desteklenmektedir, bu nedenle şu anda ortak bir hesap kullanıyor, ancak Threads hesabınızı ayrı olarak silmenin bir yolunu arıyoruz.

Ancak Mosseri bu açıklamayı yapmış olsa da, böyle bir yöntemin sunulması veya en azından erken bir zamanda sunulması beklenmiyor. Yöneticiler ve şirket, hesapları ortak tutmanın daha faydalı olacağına karar verebilir. 

Tamamen silme seçeneği sunulana kadar, Threads hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz. İsterseniz, hesabınızı devre dışı bırakmadan önce tüm gönderilerinizi silebilirsiniz de. Bu iki eylemin birleştirilmesi, sanki hiç aktif etmemişsiniz gibi Threads hesabınızda hiçbir şey kalmamasını sağlar.

Ayrıca, Threads hesabınızı devre dışı bırakmak, ilerleyen zamanlarda herhangi bir anda yeniden etkinleştirebileceğiniz anlamına gelir. Eğer Threads, çoğu insanın kullanacağı Twitter yerine kullandığı bir platform haline dönüşürse, hesabınıza kolaylıkla tekrar ulaşmak isteyeceğiniz bir şey olabilir.

Yeni bir Instagram hesabı ile Threads'e girin

Elbette, var olan aktif hesabınızı kullanmadan yeni bir Instagram hesabı oluşturabilir ve bunu yalnızca Threads erişimi için kullanabilirsiniz. Bu şekilde, her sosyal ağın farklı bir hesabı olur ve ana Instagram hesabınızı etkilemeden Threads hesabınızı silebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum