Ne olacak bu Windows Phone'un hali?

Microsoft'un Windows Phone hakkında yaptığı şok açıklama gelen ilk tepkiler, pek parlak değil!

Yazılım devi Microsoft, Build 2016 konferansında birçok ilgi çekici yeniliği görücüye çıkarsa da, özellikle Windows'lu telefon hayranları için gelişmeler pek sevindirici olmadı. Zira söz konusu mobil platformun önümüzdeki dönemde bir anlamda gündem dışı kalacağı açıkça ortada. Firma yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda bu yıl odaklanacakları alanların Windows 10, bot'lar, geliştirici araçları olacağını ve Windows'lu telefonların bu odaklar arasında yer almayacağını belirtmişti. 

Microsoft'un Windows ve Cihazlar müdürü Terry Myerson'un, telefonlarla ilgili bazı havalı işler yapacaklarını, fakat bu yıl telefonların öncü bir güç olarak kullanılmayacağını açık açık belirttiği açıklamasından buradaki haberimizde bahsettik. Yani 2016 yılı içerisinde Microsoft'tan telefon alanında pek bir şey beklememenizde yarar var. Peki ama 2017'de ne olacak?

Myerson'un açıklamalarına gelen ilk tepkiler, Microsoft'un Windows Phone platformundan ümidini kestiği yönünde birleşiyor. Şirket her ne kadar "şimdilik" dese de, sektörün ara verme kararlarını pek hoş karşılamadığı biliniyor. Microsoft'un bunun farkında olmaması mümkün değil. 

Şirketin bir anda her şeyi kesip atmasını tabii ki beklemiyoruz. Ancak bundan sonrası için, Windows'lu telefonların önünün açık olmadığı söylenebilir. Tabii ki Microsoft sürpriz yapıp herkesi şaşırtabilir ama şimdilik görünen, Windows Phone'un zamanının sona ermek üzere olduğu...

Sonraki Haber

Forum