Nintendo Switch 2 için biraz daha bekleyeceğiz

Bazı kaynaklar, Nintendo Switch'in yeni modelinin beklendiği gibi 2024 yılı sonunda raflarda olmayacağını söylüyor. Peki Nintendo Switch 2 ne zaman satışa sunulacak?

Nintendo Switch 2 hakkındaki söylenti kazanı kaynamaya devam ediyor. Daha öncesinde Switch 2'nin çıkış tarihinin 2024 sonbaharında, Noel dönemine yetişecek şekilde piyasaya sürüleceği belirtilmişti. Şimdi ise VGC'ye konuşan kaynaklara göre Nintendo, yayıncılara konsolun çıkış tarihinin 2025'in 1. çeyreği olarak planlandığını söylüyor.

Sadece VGC de değil, Brezilyalı bir gazetecinin videosu ve Eurogamer'a konuşan kaynakların aktardığı da bu tarihin 2025'in ilk çeyreğine çekildiğini gösteriyor. 

Daha geç çıkış tarihi, geliştiricilere lansman oyunlarını bitirmeleri için de zaman kazandıracak ki bunlardan biri Metroid Prime 4 olabilir. 2017'de duyurulan Metroid Prime 4'ün geliştirme süreci 2019'da yeniden başlatıldı ancak aradan geçen 5 yılda herhangi bir güncelleme yapılmadı. Polygon ise Nintendo'nun yeni konsolu için bu oyunu bekletiyor olabileceğini söylüyor.

Tokyo merkezli oyun endüstrisi danışmanlık şirketi Kantan Games'in CEO'su Dr. Serkan Toto, geçtiğimiz günlerde yeni Nintendo konsolunun 400 dolardan piyasaya sürülebileceğini ve oyunlarının birçok PS5 ve Xbox Series X/S oyunu gibi 70 dolardan satılabileceğini iddia etmişti.

Sonraki Haber

Forum