Nokia 9 PureView Özellikleriyle Ortaya Çıktı!

HMD Global'in Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtacağı Nokia 9 PureView'un özellikleri ortaya çıktı.

Nokia 8'den sonra merakla beklenen Nokia 9 PureView akıllı telefonu, büyük bir aksilik olmazsa kısa bir süre sonra düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılacak. Nokia 9 PureView'un özellikleri oldukça merak ediliyor. Peki, MWC 19'da karşımıza nasıl bir telefon çıkacak? İşte Nokia 9 PureView'un özellikleri...

Gelen bilgilere göre Nokia 9 PureView, 6 inç boyutunda bir ekranın sahibi olacak. Elbette trende uygun olarak oldukça ince çerçevelerle gelmesi beklenen telefon, 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı gibi özellikleri içerecek.

Nokia 9 PureView için konuşulan önemli konulardan biri de, telefonda ekrana entegre bir parmak izi sensörünün olup olmayacağıydı. Gelen son dakika bilgilerine bakarsak, Nokia 9 PureView'de ekrana gömülü bir parmak izi sensörü göreceğiz. Ancak telefonun en önemli özelliği bu değil.

Nokia 9 PureView'de arka tarafta tam 5 kamera yer alması bekleniyor. Bu 5 kameranın özellikleri ve yetenekleri şimdilik bilinmiyor olsa da, yıldız deseninde yer alan kameraların oldukça etkileyici göründüğünü söylemek lazım.

Nokia 9 PureView'un merak edilen diğer bir özelliği ise, işlemcisine yönelik. Telefonda Qualcomm imzalı Snapdragon 845 işlemciyi göreceğiz. Adreno 630 grafik işlemcinin yer alacağı telefonda, 560 dpi'lık bir ekran ve 1440x2880 piksel çözünürlük yer alacak.

Telefon hakkında daha fazla detayı Mobil Dünya Kongresi'nde alacağız. CHIP olarak bizler de MWC 19'da yer alacağız ve Nokia'nın yeni akıllı telefonunu tanıttığı etkinlikten ilk bilgileri sizlere ileteceğiz. Ancak o zamana kadar Nokia 9 PureView hakkında birkaç sızıntı daha olacaktır, onları da sizlere iletmeye devam edeceğiz.

Sonraki Haber

Forum