Nokia'dan Symbian 2 bombası!

Nokia, Android ve Windows'a dur demek için yeni adımını atıyor: Symbian 2 neleri değiştirecek?

Nokia bünyesine dahil olan Symbian Foundation (SF) mobil işletim sistemini açık kaynak haline getiriyor. Yakın zaman içerisinde beta versiyonunun yayınlanması düşünülen Symbian 2'nin asıl amacı yoksa Google'ın mobil işletim sistemi olan Android'in hızını kesmek mi?

SF' nin açık kaynak kod olarak ürettiği yazılım hazır olduğunda kullanıcıların kendi uygulamalarını geliştireceği ve satabileceği (Horizon) bir çatı haline gelecek.

Ancak bu çatı Nokia'nın Ovi Store'da yaptığı gibi tek yönlü değil çok yönlü bir satış mantığı güdülerek oluşturuluyor.

Bu portal diğerlerine göre biraz farklı görünse de uygulama geliştirmek isteyen herhangi biri zorlanmadan Symbian 2 tabanlı telefonlar için uygulama geliştirebilecek.

Horizon, uygulama yayınlama programı olacak ve çoklu dil desteği sunarak desteklenen birkaç ödeme metodlarıyla yazılımcının kazandığı ücreti kolayca kendi hesabına aktarabilmesine olanak sağlayacak.

Dünya üzerinde kullanımda olan cep telefonlarının hemen hemen yarısının Symbian kökenli olduğu düşünülürse SF'nin Horizon projesinin Nokia'nın mobil uygulama piyasasında büyük bir kontrol mekanizmasına sahip olacağını işaret ediyor.

Sonraki Haber

Forum