Nokia HERE anlaşmasında son dakika şoku!

Nokia'nın harita servisi HERE'ı satın almaya en çok yaklaşan dev isim, son dakika şoku yaşıyor!

Uber geçtiğimiz Mayıs ayında Nokia'nın haritalama platformu HERE'ı satın almak için tam 3 milyar dolarlık bir teklif yapmıştı. Üstelik bu teklif sonrasında uzmanlar, platformun Uber'e gideceğine kesin gözüyle bakıyordu. Ancak Finlandiya merkezli Nokia bu teklif yerine Alman otomobil devleri BMW, Audi ve Mercedes-Benz'in oluşturduğu konsorsiyum ile potansiyel bir anlaşmaya odaklanmış durumda. Otomobil üreticilerinin kendi onboard naviasyon ve eğlence sistemleri zaten Nokia'nın dijital haritalama bölümüne bağlı çalışıyordu.

Çin teknoloji devleri Baidu ve Tencent gibi diğer talipler de Nokia'nın otomobil üreticileri ile müzakere aşamasında olmasından dolayı ihale sürecini terk etmiş gibi görünüyor. Nokia geçtiğimiz yıl donanım tarafını Microsoft'a sattıktan sonra, 5G gelişimi ve ağ alt yapısına odaklanarak Nisan ayında Alcatel-Lucent'i 16.6 milyar dolara satın almıştı.

Şirket bu satın alma finansmanına yardımcı olmak için HERE platformunu iyi bir fiyata satmak istiyor. New York Times'a göre Nokia, HERE için 4 milyar dolar istiyor. Uber'in 3 milyar dolarlık teklifinin bu nedenle kabul edilmediği belirtiliyor.

Sonraki Haber

Forum