Nokia Maps ile yön bulma derdi sona eriyor

Nokia Maps ve opsiyonel olarak alınabilen sesli navigasyon özelliği ile sesli tarif almak mümkün

Lokasyon tabanlı servislerin, mobil cihazlarda temel bir platform olacağına inanan Nokia, tanımadığınız insanlara adres sorarak, "dümdüz git, sola dön" gibi tariflerle yön bulma devrine son veriyor.

Haritalama ve navigasyon gibi lokasyon tabanlı servislerin, mobil cihazlarda temel bir platform olacağına inanan Nokia, Nokia Maps uygulaması ve opsiyonel olarak satın alınabilen sesli navigasyon özelliği ile kullanıcılara farklı bir deneyim vaat ediyor. Tanımadığınız insanlardan, "dümdüz git, sağa dön" gibi tarifler alarak adres bulma devri sona eriyor. 7 Nisan Pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında tanıtılan Nokia Maps, gelişmiş işlevleriyle harita ve navigasyon deneyimlerini bir üst seviyeye taşıyor.

Nokia 2007'de yaptığı bir açıklama ile, artık sadece 'cep telefonu' satmayacağını, 'Ovi' markasıyla kullanıcılara İnternet servisleri sunacağını da duyurmuştu. Ovi markası altında devreye girecek en önemli servislerden biri de Nokia Maps sesli navigasyon. Kullanıcılar, bu servisle, adres aramakla ilgili birçok riskten kurtuluyor. Örneğin; bir başka şehirden gelen birisine denk gelmek, aklınızı daha da karıştıran bir tarifle baş başa kalmak, kendinizi birdenbire kolunuzdan çeken ve adresi sizinle birlikte arayan bir yabancıyla bulmak gibi dertler artık olmayacak.

GfK Türkiye tarafından yapılan navigasyon konulu araştırmanın 127 katılımcısının verdiği cevaplara göre, cihazlarında mevcut olması durumunda gelecekte sesli navigasyon kullanmayı düşünen katılımcıların oranı %88. GPS ve sesli navigasyon, katılımcıların %63'ünün cihaz alımında önemli rol oynuyor. Katılımcıların %42'si sesli navigasyon satın almayı düşündüğünü, %38'i ise mevcut cihazlarında sesli navigasyon olmasını istediğini ifade ediyor.

.

Ücretsiz rota belirleme servisi

Nokia Maps ile artık kaybolmak yok

7 Nisan'da düzenlenen ve Nokia Maps'ın tanıtıldığı toplantıda bir konuşma yapan Nokia Türkiye Genel Müdürü Imfred de Jong, şunları ifade etti: "Kullanıcılara benzersiz bir deneyim yaşatan Nokia Maps sayesinde, insanlara hiç bilmedikleri bir yerde bile olsalar çevrelerini o bölgenin yerel halkından biri gibi keşfetme olanağı tanıyoruz. Nokia Maps ile şu anda İstanbul ve Ankara illeri ile Türkiye'deki ana yolların tamamını içeren bir navigasyon kapsama alanımız var. Kapsama alanının genişletilmesi için sürekli geliştirme ve güncelleme faaliyetlerinde bulunuyoruz."

Nokia Türkiye Pazarlama Müdürü Sertaç Şener ise görüşlerini şöyle açıkladı: "Haritalama ve navigasyon gibi lokasyon tabanlı servislerin, mobil cihazlarda temel bir platform olacağına inanıyoruz. 'Nokia Maps' adı altında sunduğumuz ücretsiz haritalar ve navigasyon servisimiz ile, iletişim işlevlerini tek bir cihazda toplayarak geniş kitlelere hitap etmeyi ve mobil navigasyon alanında gelecek nesil işlevler sunmayı hedefliyoruz. Şu anda entegre GPS destekli Nokia N95, N95 8GB ve N82 ile, sürücüler, araçlarında ücretsiz rota belirleme servisinden faydalanabiliyorlar. Opsiyonel olarak satın alınabilen navigasyon servisi ile görsel ve sesli yönlendirme hizmetine ulaşabiliyorlar, haritalar ise telefonlara yüklü olarak sunuluyor. Ayrıca, kullanıcılar düzenlenecek olan kampanya ile 3 aylık ücretsiz navigasyon paketinden de yararlanabilecekler."

Kullanıcılarına kaliteli bir navigasyon deneyimi sunabilmek için, lider navigasyon servisi geliştiricilerinden Gate5 ve dünyanın en büyük iki harita üreticisinden biri olan NavTeq'i satın alan Nokia, dünyanın önemli harita geliştiricilerinden TeleAtlas ile de işbirliği içinde bulunuyor.

Bilgi için
Nokia Türkiye - 212-278 98 55

Sonraki Haber

Forum