Nokia telefonlarınızdaki verileri yedekleyin

Nokia kullanıcıları PC Suite yazılımı ile tüm kişisel verilerini kolayca yedekleyebilir.

Sony Ericsson kullanıcıları için:
Sony Ericsson telefonunuzdaki verileri yedekleyin

Cep telefonu günümüzde milyarlarca insan tarafından kullanılıyor ve cep telefonu pazarında deyim yerindeyse kıran kırana süren bir rekabet var. Sony Ericsson'dan Nokia'ya, Motorola'dan Samsung'a pek çok mobil telefon üreticisi, cep telefonu pazarında kendi paylarını arttırmaya çalışıyorlar.

Cep telefonunun markası her ne olursa olsun, sonuç itibariyle hepsinde temelde aynı şeyleri yapıyoruz. Kişi bilgileri, resimler, videolar ve bunun gibi pek çok kişisel veriler cep telefonlarında bulunuyor. Hal böyle olunca bu verilerin güvenliği de cep telefonu sahipleri için hayati bir önem taşıyor.

Ancak maalesef bazı durumlarda tüm bu verileri bir anda kaybedebiliyoruz. Cep telefonu çalınmalarında, yazılım çökmelerinde ve bunun gibi etkenler nedeniyle veriler her an elden gidebilecek durumda bulunuyor. Bu nedenle PC'lerde olan yedekleme işlemi ne kadar hayatiyse, aynı durum cep telefonları için de geçerli denilebilir.

Verileri yedeklemek son derece kolay

Cep telefonu sahipleri, verilerinin güvenliğini maksimum düzeyde sağlaması için yapabilecekleri en önemli şey elbette ki verileri yedeklemektir. Peki cep telefonlarında yedekleme işlemi nasıl yapılır? Bunun kullanıcıya bir maliyeti var mıdır? Bu yedekleme işlemi kesin bir çözüm müdür?

Gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki yedekleme işleminin hiçbir maliyeti yok. Aksine ücretsiz bazı yazılımlarla verileri yedeklemek hem çok kolay hem de herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yok. Bunun yanında yedekleme işleminin 'kesin' olarak verilerinizin güvenliğini sağladığını söyleyebiliriz. Zira çalınan cep telefonlarında cep telefonu yitirilmiş olsa da, verileriniz güven altında olacaktır, tabii eğer daha önceden verilerinizi yedeklemeyi ihmal etmediyseniz.

Yedekleme işlemiyle, örneğin cep telefonunuzda bulunan kişi listesi yani diğer adıyla rehber bölümü kolaylıkla yedeklenebilir. Böylelikle yeni bir telefon aldığınızda eski telefonunuzdan rehberdeki tüm isimleri tek tek yeni telefonunuza geçirmek yerine bu yedek dosyadan faydalanabilirsiniz. Aynı şekilde cep telefonunuzda bulunan resimler, videolar, müzikler ve diğer önemli verileriniz de yedekleme işlemi sayesinde güven altına alınır.

Nokia'da verilerin yedeğini alma(1)

Daha önceki makalemizde Sony Ericsson cep telefonlarıyla nasıl yedekleme işleminin yapılacağını incelemiştik. Bu yazımızda ise yoğun istek üzerine Nokia cep telefonlarında yedekleme işleminin nasıl yapıldığı üzerinde duracağız.

**

Mobil telefon sektörünün en önde gelen ismi hiç şüphesiz 'Connecting People' sloganına sahip olan Nokia. Nokia, dünya genelinde hemen her yere ulaşmış durumda ve ürettiği telefonlara her gün bir yenisi ekleniyor. Pek çok kesime ve zevke hitap eden Nokia, şimdilik bu pazarda liderliği elinde bulunduruyor.

Nokia PC Suite, Nokia cep telefonları için geliştirilen bir araç ve bu araç sayesinde cep telefonunuzda bulunan hayati verilerinizi kolaylıkla yedekleyebileceksiniz.

Bunun için önce Nokia PC Suite yazılımının son sürümünü kurmalısınız. Nokia PC Suite yazılımını indirmek için tıklayın.

Yazılımı kurduktan sonra masaüstünde oluşacak kısayola çift tıklayarak Nokia PC Suite yazılımını açabilirsiniz.

Nokia'da verilerin yedeğini alma(2)

Nokia PC Suite'i açtıysanız, Backup simgesine klikleyebilirsiniz.

Bu kısma tıkladıktan sonra kullanmakta olduğunuz Nokia cep telefonunuzun modelini seçmelisiniz. Nokia 6600'dan 6300'a Nokia'nın birçok model cep telefonu Nokia PC Suite yazılımı ile uyumludur.

Telefonunuzu seçtikten sonra listede yer alan 'Backup' simgesine tıklayın ve devam edin.

Nokia'da verilerin yedeğini alma(3)

Karşınıza gelen yeni ekranda Notlar, Kişiler, Ayarlar, Mesajlar ve diğer seçenekleri göreceksiniz.

Öncelikle eğer rehber kayıtlarını yedeklemek istiyorsanız 'Contacts' kutucuğunun seçili olmasına dikkat edin. Bunun yanında 'Notes' ile cep telefonunuzda kişisel olarak tuttuğunuz notları, 'Messages' ile mesajlaşmalarınızı, 'Settings' ile cep telefonunuzun kişisel ayarlarını, 'Bookmarks' ile de favori web adreslerinizi yedekleyebilirsiniz.

Yedeğini almak istediğiniz kısımları seçtikten sonra 'ileri ok' ile devam edebilirsiniz.

Nokia'da verilerin yedeğini alma(4)

Bu bölüme kadar seçmiş olduğumuz cep telefonu modelinde bulunan hangi dosyaların yedekleneceğini belirledik. Bu bölümde ise size yedeği bilgisayarınızda hangi bölüme kaydetmek istediğiniz soruluyor.

Varsayılan olarak C:\Documents and Settings\*Windows'taki isminiz*\Application Data\Nokia\ContentCopier\ klasörüne yedeğiniz alınacaktır. Değiştirmek için 'klasör' simgesine tıklayarak kendi belirlediğiniz yere de telefonunuzun yedeğini alabilirsiniz.

Nokia'da verilerin yedeğini alma(5)

Bu ekranın ardından yedekleme işlemi başlayacaktır. Yedekleme işlemi bitene kadar bekleyin, bu işlemin süresi verilerin büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Bu esnada kesinlikle telefonunuzun bağlantısını kesmeyin.

Yedekleme işlemi tamamlandığında ise, işlemin başarıyla bittiğini ifade eden bir uyarı ile karşılaşacaksınız. Bu uyarıyı aldığınızda yedekleme işleminin sorunsuz olarak tamamlanmış olduğu anlaşılır.

Bundan sonra artık 'exit' ile çıkış yapabilirsiniz.

Nokia'da verilerin yedeğini alma(6)

Yedekleme işlemini sorunsuz olarak hallettiniz ancak şimdi yedeklediğiniz verilerin nasıl geri alınacağını bilmemiz gerekiyor.

Bunun için 'Restore' butonuna klikleyerek devam edin. Karşınıza gelen ekranda daha önce yedeklemiş olduğunuz verileri sınıflar halinde göreceksiniz. Bundan sonra yedek dosyasını seçip devam etmelisiniz. Telefon modelinizi de doğru girdikten sonra pencerenin altında en son yedekleme işleminin ne zaman yapıldığını gösteren bir yazıyı göreceksiniz.

'Restore' butonuna bastıktan sonra ise geri yükleme işlemi başarıyla gerçekleşecektir.

Sonraki Haber

Forum