Norton Internet Security 2005 AntiSpyware

Norton Internet Security 2005 AntiSpyware, spyware, spam, virüs, solucan, hacker ve diğer güvenlik risklerine karşı komple koruma sağlıyor. Yeni ürünün beta sürümü ücretsiz olarak Intermet’ten indirilebiliyor.

Bilgi güvenliğinde dünya lideri Symantec, ev kullanıcılarını casus ve reklam yazılımlarına karşı koruyacak olan kapsamlı ve entegre İnternet güvenlik çözümünün beta sürümünü çıkardı. Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition; casus yazılımlarının gerçek zamanlı olarak tespit edilerek, kullanıcıların bilgisayarlarından otomatik olarak silinmesini sağlamak ve gelecekte oluşabilecek yeni casus yazılım risklerinin kişisel bilgisayarları etkilemesini önlemek üzere tasarlandı. Norton Internet Security ürününe tümüyle entegre edilen bu yeni casus yazılım fonksiyonalitesi, virüslere, saldırganlara ve kişisel gizliliğe yöneltilen risklere karşı gerçek bir koruma sağlıyor. Kullanıcılar, Norton Internet Security 2005 AntiSpyware beta versiyonunu ücretsiz olarak www.symantec.com/spyware adresinden indirebilirler.

Symantec Bireysel Ürün ve Çözümler Bölümü Başkan Yardımcısı Matthew Moynahan, bilgisayar kullanıcılarının spyware ve adware’lardan dolayı yaşadıkları sıkıntılardan bıktığını dile getirerek, kullanıcıların, güvenlik ihtiyaçlarının bir bölümünü adresleyen, birbirinden bağımsız ürünleri kullanmaktan dolayı da mutsuz olduğunu söyledi. Kullanıcıların basit ve kolay kullanabilecekleri çözümler istediklerini ifade eden Moynahan, hacker saldırıları, solucanlar, virüsler ve spam’lerle birlikte spyware’e karşı da güçlü koruma sağlayan kapsamlı ve entegre Internet güvenlik çözümü Internet Security 2005 AntiSpyware Edition’ın kullanıcıların bu önemli gereksinimine cevap vermek üzere tasarlandığını belirtti.

Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition, spyware risklerine karşı geniş bir koruma sağlayan çoklu tarama fonksiyonlarına sahip bulunuyor. Casus ve reklam yazılımlarını gerçek zamanlı olarak tespit edemeyen pazardaki pek çok antispyware ürününden farklı olarak, Symantec’in etkin virüs-bloklama mekanizmasını kullanan Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition, spyware’leri giriş noktasında yakalıyor. Norton QuickScan’in yanı sıra isteğe bağlı olarak sunulan tarama seçenekleriyle tüm sistemin taranması ve tarama işleminin programlanabilmesi mümkün oluyor. Symantec'in Otomatik Güncelleme teknolojisi de yeni güvenlik riskleri için düzenli olarak koruma güncellemeleri sunuyor. Norton QuickScan, en yeni koruma güncellemelerinin alınmasının hemen ardından, kullanıcının isteğini beklemeksizin, taramayı başlatarak aktif spyware’leri arıyor.

Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition’ın bileşenlerinden birisi olan Norton Personal Firewall ise kullanıcı bilgisayarından çıkan verileri izleyerek, bilgisayar kullanıcısının iletişimi üzerinde tarama yapıyor. Bu gerçek zamanlı, network seviyesinde, davranış-tabanlı saptama, kişisel bilgilerin kişinin bilgisi dışında başka ortamlara iletilmesini önlüyor. Bu ilave güvenlik katmanı, spyware ve diğer kötü niyetli uygulamaları bloklayarak, Internet’e açılan dış bağlantıların kurulmasını da engelliyor.

Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition’ın diğer bir avantajı ise gerçek spyware ile yasal yazılım uygulamalarını ayırtedebilme yeteneğine sahip olması. Zira gerçek zamanlı saptamalar, Symantec Güvenlik Yanıt Merkezi tarafından iletilen ve otomatik on-line güncelleme ile indirilen imzalara dayalı olarak gerçekleştiriliyor. Sistem taraması sonucunda saptanan ve Symantec Güvenlik Yanıt Merkezi tarafından yüksek riskli olarak kateogorize edilen spyware uygulamaları otomatik olarak onarılıp, karantinaya alınıyor. Düşük risk taşıyan programlar içinse gönderilen bir uyarıyla risk kategorisi, belirtiler ve riske ilişkin potansiyel davranışlar, geçiş detayları ve öneriler hakkında kullanıcının bilgilenmesi sağlanıyor.

Herhangi bir risk belirlendiğinde ise Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition, yeni uzaklaştırma ve onarma teknolojisini kullanarak, spyware ve diğer zararlı kodların otomatik olarak ve güvenli biçimde uzaklaştırılmasını sağlıyor. Ardından, sistemi yeniden temiz durumuna getiriyor. Tüm onarımlar Symantec’in karantina teknolojisi ile yedekleniyor. Bu özellik kullanıcılara sistemlerine yapılan tüm değişiklikleri güvenli biçimde geriye alma imkanı sunuyor.

Spyware korumasına ek olarak Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition güvelik duvarı, saldırıların önlenmesi, gizliliğin sağlanması, virüs koruması, spam ve içerik filtrelemesi gibi hem kullanıcılar hem de profesyonel ürün değerlendiriciler tarafından benzersiz bulunan özelliklerini de taşımaya devam ediyor.

Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition Microsoft Windows 2000 Professional ve Windows XP işletim sistemleri, Micrososft Internet Explorer 5.5. ve üzeri versiyonlarla çalışacak biçimde tasarlanmış.

Sonraki Haber

Forum