Note 7'nin Patlaması, Samsung SDI'ı Olumsuz Etkiledi

Samsung'un Note 7'de yaşadığı büyük sorunlar, firmanın bu bölümünün işlerini oldukça zora soktu!

Samsung Electronics'in Note 7 krizinin gölgesinde, Samsung SDI sessiz bir şekilde Apple'ı da içeren müşterilerini bataryalarının güvenli olduğu konusunda güvence vermeye çalışıyor. Ancak potansiyel yeni müşteriler, Samsung için inandırması daha güç olabiliyorlar.

1970 yılında Japonya'dan NEC ile birleşerek vakum tüpleri üretmek için kurulan Samsung SDI'ın TV ve akıllı telefon ekranları ve bataryaları, Samsung Electronics'in hızlı büyümesi için oldukça önemliydi. Ancak artık elektrikli araç bataryaları ve yenilenebilir enerji depolama sistemleri yönündeki ilerleme ile beraber, firma büyük bir sorun ile karşı karşıya.

Dünya'nın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Samsung Electronics, bazı Note 7 cihazlarının alev alması konusunda bataryaları suçlamakta oldukça hızlı davranmıştı. Çin'den Amperex Technology'nin bataryalarına sahip olan yeni telefonlar da alev almaya başladığından beri araştırma geliştirildi ve alev almalarının tam sebebi incelenmekteydi. Ancak Samsung SDI için zaten yeterince hasar almıştı.

Note 7'lerin bataryalarının temel üreticisi olan SDI, problemin ilk ortaya çıkmasından beri piyasa değerinin yaklaşık beşte birini kaybetti ve üçüncü çeyrek işletme kaybı, bir yıl öncesinin iki katından daha fazlasıydı.

Ancak Samsung Electronics'in hisseleri bu süre içerisinde çok az değişti. Pazar günü yer alan Reuters/Ipsos fikir anketi, Note 7 geri çağrısının ABD kullanıcıları için pek fazla bir şey değiştirmediğini göstermekte.

SDI, batarya probleminin Note 7 ile sınırlı olduğunu ve diğer ürünlerde güven testi yaptığını ancak herhangi bir sorun ile karşılaşmadığını belirtmekte. Ürün güvenliğini arttırmak için ekipler kurulmuş durumda ve müşterilerinin bataryaları kontrol etmesine izin vermekte.

Ayrıca bazı analistler, bu etkinin SDI için kalıcı bir etki bırakabileceğini söylemekte. Dongbu Securities'den S.R. Kwon'un söylediğine göre bu durum, daha çok yeni müşterileri etkileyecek. SDI, var olan müşterileri sakinleştirebilir ve güvence verebilir ancak yeni müşteri kazanmaya çalışırken bu durum kendisini kötü etkileyebilir.

Piyasa araştırma firması B3'ün söylediğine göre SDI, küçük cihaz batarya marketinde %25 civarı paya sahip durumda ve zaten yavaşlamakta olan bir akıllı telefon marketi ile mücadele ediyor ve çeşitlilik için gösterdiği çaba, Çin'den bölümler için sertifika alamaması sebebiyle de pek başarılı olmuyor.

Samsung Electronics ile sahip olduğu yakın ilişki SDI'ın üretim ölçeğine ve ününe büyük oranda yardımcı olmaktaydı ve Apple gibi firmalardan sipariş almasına destek olmaktaydı. Yılın ilk yarısında firmanın gelirinin neredeyse üçte biri diğer Samsung firmalarından kaynaklanmaktaydı.

Sonraki Haber

Forum