Nvidia RTX 4090 ekran kartlarında kafa karıştıran, tehlikeli bir sorun ortaya çıkmış olabilir

Nvidia RTX 4090 ekran kartlarını satın alan az sayıdaki kullanıcı, yaşadıkları tehlikeli sorunu internette paylaştı.

En azından bazı kullanıcılardan gelen birkaç şikayete göre, Nvidia'nın RTX 4090'ı şu anda bir kablo erimesi sorunu yaşıyor olabilir.

Tom's Hardware tarafından öne çıkarıldığı üzere, bir Gigabyte RTX 4090 sahibi bu sorun hakkında Reddit’te yazdı ve gönderiyi aynı endişe verici kusurla karşılaşan başka bir kullanıcı izledi.

Buradaki sorun, adaptör kablosunun yanması olarak gözüküyor. Bahsi geçen kablo, ATX 2.0 PSU'ya (4 x 8-pin - 16-pin) bağlantı sağlamak için RTX 4090 ile beraber verilen kablo ve ilk Reddit yazarı, kablonun gerçekten de yanmış olduğunu gösteren fotoğraf kanıtları da paylaştı.

Diğer bir RTX 4090 sahibi, (bu sefer Asus TUF Gaming OC kartıyla) bu yazıya destek vererek "Yalnız değilsin. Bu, bugün benim de başıma geldi, ama seninki kadar kötü değildi. Birkaç saat önce bir oyun seansındaydım, partimle Black Desert oynuyordum. Birden ekran karardı ve tüm fanlar %100 dönmeye başladı. Makine kapandı ve bazı incelemelerden sonra güç adaptörünün hasarlı olduğu fark ettim" yazdı.

Nvidia, Tom's Hardware'e yaptığı açıklamada "Raporları araştırıyoruz. İlk alıcı ile temas halindeyiz ve ek bilgi için diğerine ulaşacağız” dedi.

İnternet üzerinde başka herhangi bir şikayet göremediğimiz için, bu az sayıdaki olay, bildirilen bu yanma sorununun tekil örnekleri gibi görünüyor. Yani, bu insanların bir şekilde grafik kartları konusunda gerçekten şanssız olma veya kurulumlarında veya kablonun takılma biçiminde bir sorun olması mümkün olabilir.

Ancak şu anda çoğu kişinin endişelendiği konu, adaptörün kurulma şekli gibi gözüküyor. Adaptör kablosunun çok sert olması ve kasaya sığdırmak için zorlanarak bükülmesinin gerekmesi büyük bir sorun olabiliyor. Bu süreçte yaşanabilecek sıkışma gibi durumlar, özellikle bu kablolardan geçen güç miktarı düşünüldüğünde kesinlikle güvenli olmayan bir durum yaratabilir ve hatta bu kabloların erimesinin arkasındaki sebep de olabilir.

Sonraki Haber

Forum