Öğrencilere binlerce bedava dizüstü!

Binlerce öğrenciye ücretsiz olarak bilgisayar dağıtılacak! Hem de Türkiye'de! İşte detaylar...

Kocaeli'de dev bir eğitim-bilişim projesi hayata geçiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli'deki tüm ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine bir Exper BilgePisi dizüstü bilgisayar veriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çocuklara verdiği sözü yerine getiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında tüm ilköğretim 6. Sınıf öğrencileri, yeni yıla bilgisayarlarıyla giriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Kocaeli Interteks Fuar Merkezi'nde düzenlediği Exper BilgePisi dağıtım törenine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu bizzat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da telekonferans aracılığıyla katıldı. Törende il genelindeki 26 bin 587 öğrenciye, Exper BilgePisi dağıtılmaya başlandı. Proje kapsamında her yıl 6. sınıflara bilgisayar verilmesi ve 5 yılsonunda yaklaşık 130 bin öğrencinin bilgisayar sahibi olması hedefleniyor.

Başbakan törende konuştu

5 Yılda 130.000 dizüstü dağıtılacak

Törene telekonferansla bağlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi verdiği sözü tutuyor ve ben de bundan büyük memnuniyet duyuyorum. 5 yılda 130 bin bilgisayar dağıtılması büyük bir hizmettir. Biz hükümet olarak bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık. Bugün artık ülkemin hangi şehrine gidersem gideyim, çocuklar benden oyuncak yada para değil bilgisayar istiyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime verdiği bu destek tüm yerel yönetimlere örnek olacaktır ve takdire şayan bir projedir" dedi. Erdoğan, bilgisayar sahibi olan öğrencilerden kendisine e-posta göndermelerini ve duygularını ifade etmelerini istedi. Başbakan, yeni yılın kardeşlik ve barış yılı olmasını dilediğini ifade etti.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu "Türkiye'nin iyi eğitim almış, teknolojiye ayak uyduran gençlere ihtiyacı var. Bu proje ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Proje kapsamında 130 bin öğrenci bilgisayar sahibi olacak. Bu mutluluk verici bir gelişme. Geçmiş çok farklıydı, bugün farklı, gelecek daha farklı olacak. Teknoloji sürekli değişiyor. Değişen teknolojilere ayak uydurmak hepimiz için önem taşıyor. Bilgi toplumuna geçiş sürecinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü bu projenin diğer belediyeler tarafından da örnek alınacağını umuyorum ve projede emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

"Kocaelili Bill Gates'ler yetişecek"

Sonraki Haber

Forum