Opera GX'in yeni "Geçmişimin Sahtesini Oluştur" özelliği, ölümlü olduğumuzu yüzümüze vuruyor

Opera GX'e, belki de bugüne kadar gördüğümüz en sıra dışı ve biraz da ürpertici olan yeni bir özellik eklendi: "Geçmişimin Sahtesini Oluştur"

Opera GX, en son özelliği sayesinde indirebileceğiniz en korkutucu tarayıcı adayı oldu. “Geçmişimin Sahtesini Oluştur” adına sahip yeni özellik, ölümünüzden sonra veya iki hafta işlem yapılmadığında göz atma geçmişinizi değiştirerek, şüpheli tarayıcı aramalarınızı hiç kimsenin bulamamasını sağlıyor.

Yeni özellik, kendi başına şüpheli görünebilecek bir şekilde tarama geçmişinizi temizlemiyor. Şirketin söylediğine göre, bunun yerine, geçmişinizi “şaşırtıcı derecede hoş” olan kurgusal tarih girişleriyle dolduruyor.

Opera GX Ürün Direktörü Maciej Kocemba, “Gerçek hayatta kaydetme, yeniden doğma veya otomatik kayıt noktaları yoktur - her şey olabilir. Bu gerçekleştiği zaman, nasıl hatırlanacaksınız? İnternetten sipariş ettiğiniz Lara Croft vücut yastığıyla mı? ‘Fake My History’ ile geçmişi silip süpürüyor ve skandal dijital maskaralıklarınızı tarama geçmişinizin tamamen sahte bir versiyonuyla değiştiriyoruz” dedi.

Sahte geçmiş oluşturucunun göz atma geçmişinizi dolduracağı şeylerin arasında “Yerel gönüllü fırsatları, kişisel gelişim için ücretsiz çevrimiçi kurslar, topluluğumda oy vermeyi teşvik etme yolları, bir kuş evi inşa etmeyi öğrenme” gibi konular yer alıyor.

Geçmişimin Sahtesini Oluştur - Fake My History” seçeneğini etkinleştirirseniz, arka arkaya 14 gün işlem yapılmadığında tarayıcı geçmişi temizlenmiş girişlerle yeniden doldurulacak. Bu özelliği hemen kullanmak istiyorsanız, “Zaten Ölmüşüm Gibi Davran” seçeneği sayesinde geçmişinizi hemen yeniden oluşturabilirsiniz.

Biraz korkutucu olsa da ilginç bir özellik olduğu kesin. Ayrıca, teknolojinin insanların fazla düşünmediği ilginç bir yönüne ışık tutuyor: Öldüğümüzde tüm verilerimize ne olacak?

Facebook ve Google gibi popüler çevrimiçi hizmetlerde, siz öldükten sonra hesabınıza ne olması gerektiği konusunda seçenekler bulunuyor, ancak çoğu hizmet bu seçenekleri içermiyor. Belki de diğer yazılım geliştiriciler, bu kaçınılmaz sonu hesaba katmak için ürünlerine daha fazla özellik entegre etmeye başlayabilir.

Sonraki Haber

Forum