Opera, tarayıcısına eklediği "Panik Düğmesi" ile kullanıcıları zor durumlardan kurtarıyor

Opera GX tarayıcısından artık Panik Düğmesi isimli bir özellik yer alıyor. Yeni özellik sayesinde artık tek tuşla tarayıcı ekranını kapatabiliyor ve her şeyi sessize alabiliyorsunuz.

Opera tarafından kısa süre önce yapılan bir araştırmada, oyun odaklı Opera GX tarayıcısının her üç kullanıcısından biri okulda, üniversitede veya işteyken uygunsuz içeriğe eriştiğini itiraf etti.

Ankete katılan 2.200 kişinin yüzde 78'i sadece utanç yaşarken, vakaların yüzde 13'ünde bu durum ayrılık ve hatta boşanmayla sonuçlandı. Bundan dolayı Oslo merkezli geliştirici, Panik Düğmesi olarak adlandırılan ilginç bir çözüm sunuyor.

Bu özellik, gizlemeniz gereken bir şey yapıyorsanız daha fazla gizlilik sağlamayı amaçlıyor. Minecraft oynarken patronunuz beklenmedik bir şekilde ofise mi girdi? Ya da örneğin Minecraft oynarken anneniz odaya mı girdi? Çözüm oldukça basit.

Opera'nın dediğine göre düğme şu şekilde çalışıyor: "Hızlı bir şekilde F12 tuşuna bastığınızda Panik Düğmesi etkinleştirilir. Bu, tüm sekmelerdeki oynatmayı hızlı bir şekilde sessize alır ve duraklatır. Ayrıca güvenli' içerikten oluşan yeni bir pencere açmaya zorlar. Tüm sekmeleri önceki durumuna geri getirmek için F12 düğmesine tekrar basmanız yeterli."

Aslında Panik Düğmesi Opera GX kullanıcıları için zaten mevcut. Ancak, öncelikle tarayıcı ayarlarında "Early Bird" seçeneğinin etkinleştirilmesi gerekiyor. Adından da anlaşılacağı gibi, Early Bird kullanıcıların yeni özelliklere ve güncellemelere resmi olarak yayınlanmadan önce erişmelerini sağlıyor. Elbette yine de özellik resmi olarak kullanıma sunulana kadar bekleyebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum