Overclock depremi: Önce Core i7, sonra Phenom

Önce Core i7 ile müthiş bir hıza ulaşıldı, ardından AMD Phenom ile kırılan yeni rekor geldi...

Ümit Öncel - Halil Mollaoğlu

Duck'u tanıyorsunuz. Onun overclock konusundaki becerilerine daha önce de şahit olmuştunuz. Ve Japon overclock ustası yine yapacağını yaptı. En sevdiği oyuncağı olan Intel Core i7 3.2 GHz Extreme işlemcisini, bir Asus P6T6 WS Revolution ana kart ile birleştirerek, daha önce ki 5.510,09 MHz'lik rekoruna tarihe gömen 5.611,22 MHz hıza ulaştı.

Duck'ın ulaşmış olduğu overclock oranı ise %75,4 olarak saptandı. Bu oran, Aralık ayında ulaşmış olduğu %73'ün oldukça üzerine ve bundan daha iyisini yapmak artık gerçekten çok zor. Duck'ın yeni rekorunun sırrı ise tabi ki Asus'un overclock meraklıları için özel olarak geliştirmiş olduğu P6T6 WS Revolution ana kartı.

Tabii ki bu hız Core i7 ile ulaşılmış en yüksek hız. Sistemin uzun süre bu hızda kalmasını sağlamak ise var olan imkanlarla Duck için bile mümkün değil.

Phenon II X4 6,5 GHz'e overclock edildi

Overclock edildi: Phenom bu işkenceye ancak kusursuz soğutma ile dayanabiliyor.

ABD'de donanım çılgınlarından oluşan diğer bir grup ise, bir AMD Phenom II X4 işlemciyi 6,5 GHz'e overclock etti. İşlemci bu süreç içerisinde sıvı nitrojen ve sıvı helyum ile soğutuldu.

Phenom yongasının aşırı ısınmaması ve bunun sonucu olarak erimemesi için işlemcinin etrafı -232 derece sıcaklığında olmalıydı. 6,5 GHz'lik etkileyici bir saat hızının yanında yepyeni bir 3DMark dünya rekoruna da ulaşıldı: Overclock edilmiş sistem 3DMark 2005'te 45.474 puana ulaştı.

Heyecanlı overclock deneyinin gidişatını video köşemizde seyredebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum