PayPal’dan stablecoin adımı

Küresel ödeme devi PayPal‘dan stablecoin hamlesi geldi. Şirket, Paxos Trust ile iş birliği yaparak PayPal USD’yi (PYUSD) piyasaya sürecek.

Küresel ödeme devi PayPal‘dan stablecoin hamlesi geldi. Şirket, Paxos Trust ile iş birliği yaparak PayPal USD’yi (PYUSD) piyasaya sürecek. PYUSD, büyük bir finans şirketi tarafından çıkartılan ilk stablecoin olacak.

PayPal, yeni stablecoin planını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, stablecoin ile dijital varlıkların ödemelerde benimsenmesine potansiyel destek sağlanması hedefleniyor. PYUSD, dolar mevduatları, kısa vadeli Hazine tahvilleri ve nakit eşdeğer varlıklar ile desteklenecek. ABD dolarına sabitlenen stablecoin, ABD’li müşterilere kademeli olarak sunulacak.

İcra Kurulu Başkanı Dan Schulman, PYUSD ile merkeziyetsiz ve düşük maliyetli transferler ile Paypal’ın ödemelerdeki hakimiyetini pekiştirmeye çalışıyor. Paypal hisseleri son 12 ayda yüzde 35 düşüş kaydetti. Şirket, Nasdaq 100 Endeksi’nde en kötü performans gösteren altıncı şirket olmuştu.

Önümüzdeki aylarda istifa etmeye hazırlanan Schulman, zaman içinde genel ödeme altyapısının bir parçası haline gelmesini hedeflediklerini ifade etti. PayPal‘ın blockchain ve dijital para ekibinin başkanı Jose Fernandez da Ponte ise şirketin düzenleyici ortamın daha fazla netliğe doğru ilerlediğine inandığını ifade etti. Ponte, piyasa yoğunluğu nedeniyle alternatif bir stablecoin için talep olduğunu ifade etti.

PYUSD, her zaman dolar karşılığında kullanılabilecek şekilde tasarlandı. PayPal’ın ağda bulunan diğer kripto para birimleriyle de değiştirilebileceği ifade edildi. Stablecoin, PayPal‘ın popüler ödeme uygulaması Venmo’da da kullanılabilecek. Kullanıcılar en sonunda token varlıklarını PayPal ve Venmo cüzdanları arasında gönderebilecekler. Paxos, Binance ile olan ilişkisinden dolayı ABD’li düzenleyicilerin radarına takılmıştı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum