PlayStation 5’te mutlaka etkinleştirmeniz gereken 7 önemli özellik

PlayStation 5’te oynadığınız oyunlardan daha fazla keyif almanızı sağlayacak, mutlaka etkinleştirmeniz gereken 7 PlayStation 5 özelliğini derledik.

Sony, PlayStation 5'in en iyi özelliklerinden bazılarını varsayılan olarak devre dışı bıraktı. Herkesin bunlara ihtiyacı olmadığı için bu mantıklı, ancak bunları etkinleştirmenin daha iyi bir oyun deneyimi sağlayabileceğini düşünüyoruz. Bu özellikler arasında konsolunuza uzaktan erişmek, profilinize otomatik olarak giriş yapmak, TV'nizin hoparlörlerinin 3D ses çıkışı vermesini sağlamak ve sesli komutları kullanmak yer alıyor.

İşte PlayStation 5'inizde etkinleştirmeniz gereken 7 özellik:

1. Uzaktan Oynatmayı Etkinleştirin

PlayStation Remote Play uygulamasını destekleyen bir akıllı telefonunuz, tabletiniz veya bilgisayarınız olduğu sürece, PS5'inize internet üzerinden her yerden erişebilirsiniz. Konsolunuza uzaktan bağlandıktan sonra oyun oynayabilir, hatta indirmeleri başlatabilir veya devam ettirebilirsiniz.

Ancak, konsolunuzda Uzaktan Oynatma özelliğini kullanabilmeniz için önce bu özelliği etkinleştirmeniz gerekiyor.

2. Otomatik Oturum Açmayı Etkinleştirin

PlayStation 5'inizi her açtığınızda profilinizi seçmek zorunda kalmaktan sıkıldınız mı? Eğer öyleyse, konsolu her açtığınızda profilinizin otomatik olarak seçilmesini sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken otomatik oturum açmayı etkinleştirmek.

Bunun için;

  • Ayarlar'a gidin ve ardından Kullanıcılar ve Hesaplar'ı seçin.
  • Sol taraftaki menüden Oturum Açma Ayarları'nı seçin.
  • Sağ tarafta, PS5'te Otomatik Olarak Oturum Aç için geçişi açın.

PS5'i kullanan tek kişiyseniz veya en çok siz kullanıyorsanız, bu seçeneği etkinleştirmek harika bir seçenek olacak. Bununla birlikte, konsolu paylaşıyorsanız ve biri kendi profilinde otomatik oturum açmayı etkinleştirirse, sizinkinde devre dışı bırakılacağını ve varsayılan oturum açma seçeneği olarak onlarınkini seçeceğini unutmayın.

3. Oyun Ön Ayarlarınızı Ayarlayın

Bir oyunu oynamaya başlamadan önce, muhtemelen zorluk, grafik modu (performans veya çözünürlük) veya altyazılar gibi deneyiminizi özelleştirmek için ayarlamak istediğiniz birkaç şey vardır. Bu ayarları her oyun için manuel olarak değiştirmek yerine, PS5'in Oyun Ön Ayarları aracılığıyla bazılarını bir kez ayarlamanıza olanak tanır. Ardından, konsol bunları tüm oyunlarınıza uygular.

4. Kontrol Merkezine Daha Fazla Kontrol Ekleyin

İster oyun oynarken ister kontrol panelinde olun, PS5'inizdeki Kontrol Merkezini kolayca açarak çeşitli özelliklere hızlı bir şekilde erişebilirsiniz. Kontrol Merkezindeki kontroller ihtiyacınız olan şey değilse, buraya daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

Bunun için;

  • DualSense kontrol cihazınızdaki PS düğmesine basın.
  • Kontrol Merkezini seçmek için Aşağı düğmesine basın ve ardından özelleştirme ekranına erişmek için Seçenekler düğmesine basın.
  • Kontrol Merkezinin özelleştirme ekranında, çizginin üstündeki simgeler etkin kontrollerdir. Aşağıdakiler ise henüz eklemediğiniz gizli kontrollerdir. Bir kontrol eklemek için, gizli kontrollere erişmek üzere Aşağı düğmesine basın, istediğinizi vurgulayın ve ardından seçmek için X düğmesine basın.
  • Etkin kontrollere taşımak için Yukarı düğmesine basın. Farklı bir konum seçmek için yön düğmelerine de basabilirsiniz.
  • Kontrol Merkezindeki konumunu ayarlamak için X düğmesine basın. Bir kontrolü kaldırmak için de 4’üncü ve 5’inci adımların tersini yapın - kontrolü üstteki etkin listeden alttaki gizli listeye taşıyın.
5. TV'nizin Hoparlörleri için 3D Sesi Etkinleştirme

PlayStation 5'in 3D ses özelliğinin keyfini çıkarmak için bir çift süslü kulaklığa ihtiyacınız yok. 3D ses, seslerin hangi yönden geldiğini duymanıza olanak tanır; bu da, örneğin, bunu uygulayan oyunlarda tehlikenin nereden geldiğini bilmenize yardımcı olabilir. Neyse ki, 3D sesin TV'nizin hoparlörlerinden de çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Bunun için;

  • Ayarlar'a gidin ve ardından Ses'i seçin.
  • Sol taraftaki menüden TV Hoparlörleri için 3D Ses'i seçin.
  • Sağ tarafta, TV Hoparlörleri için 3D Sesi Etkinleştir geçişini açın.
  • Konsolun TV'nin hoparlörlerini ve DualSense'in mikrofonunu kullanarak odanızın akustiğini ölçmek istediğini söyleyen bir açılır pencere göreceksiniz. Ölçümü Başlat'ı seçin ve ardından testi gerçekleştirmek için talimatları izleyin. Ölçüm tamamlandığında, artık TV'nizin hoparlörlerinden 3D ses gelecektir.
6. Sesli Komutları Etkinleştirin

PSN hesabınızın bölgesini ABD veya İngiltere olarak ayarladıysanız, Sesli Komutları etkinleştirebilirsiniz. Bu, DualSense kumandasındaki dahili mikrofona veya bir kulaklığa konuşarak PS5'in bazı özelliklerine erişmek için sesinizi kullanmanızı sağlayacaktır.

Sesli Komutlar aracılığıyla her şeyi yapamasanız da, oyunları ve uygulamaları başlatmak, ayarlarınıza erişmek ve medya oynatmak gibi basit şeyleri yapabilirsiniz.

7. Kolay Ekran Görüntülerini veya Kolay Video Klipleri Etkinleştirin

Ekran görüntüsü veya video klip almayı kolaylaştırmak için Oluştur düğmesinin davranışını değiştirmek isterseniz, Kolay Ekran Görüntüleri veya Kolay Video Klipler özelliğini etkinleştirebilirsiniz.

Bunun için;

  • Ayarlar'a gidin ve ardından Yakalamalar ve Yayınlar'ı seçin.
  • Sol taraftaki menüden Yakalamalar'ı seçin ve ardından sağ taraftaki Oluştur Düğmesi için Kısayollar'ı seçin.
  • Bir menü açmak için Düğme eşleme seçeneğini seçin.
  • Menüde, Kolay Ekran Görüntüleri veya Kolay Video Klipler'i seçin.
  • Şimdi Oluştur düğmesinin eylemleri değişecektir. Örneğin, Kolay Ekran Görüntüleri'ni seçtiyseniz, Oluştur düğmesine bastığınızda Oluştur Kontrollerini getirmek yerine anında bir ekran görüntüsü alınacaktır. Bu kontrolleri görüntülemek için Oluştur düğmesine basılı tutmanız gerekecek.

PlayStation 5'inizdeki En İyi Gizli Özelliklerin Kilidini Açın

PS5'in harika gizli özelliklerinden bazılarının kilidini açmanıza yardımcı olduğumuzu umuyoruz. Sesli Komutlar ve otomatik oturum açma gibi bazıları konsolu kullanmayı kolaylaştırırken, Oyun Ön Ayarları ve 3D ses gibi diğerleri oyunlardan aldığınız keyfi artırabilir.

Yukarıda belirtilen tüm özellikleri etkinleştirmeniz gerekmez, ancak bunu yapmak PlayStation 5'inizi daha iyi kullanmanıza yardımcı olabilir.

Sonraki Haber

Forum