Polaroid'den dahili yazıcılı yeni kamera

Fotoğraf efsanesi Polaroid, dahili yazıcısı bulunan yeni kameraları ile küllerinden doğacak...

Anı ölümsüzleştirmek için Polaroid'in geliştirdiği bir sistem olan instant film, fotoğraf çektiren bir kişinin fotoğrafını o an eline alabilmesine olanak tanıyordu. Banyo derdi olmadığı için çektirilen fotoğrafın günlerce beklenilmemesi ise Polaroid'i bu sektörde daha da ileriye götürmüştü.

Ancak zaman geçtikçe teknoloji de hızla değişiyordu. Dijital fotoğraf makinelerinin altın çağını yaşadığı şu günlerde sektörde sıkıntılı günler geçiren Polaroid, instant film teknolojisinin artık eski ihtişamlı günlerinde olmadığını da günden güne daha iyi anlıyordu. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde Polaroid firması, instant film teknolojisini arkada bıraktıklarını ve üretimi durduklarını duyurdu.

Bu açıklamanın ardından Polaroid hayranları ise firmayı bu kararından döndürmek için yoğun uğraş verdi; ancak firma instant film teknolojisinin artık eski günlerine dönemeyeceğini de çok iyi biliyordu. Bunun için böyle bir açıklama yapma ihtiyacı hisseden Polaroid, yakın gelecekte şirket olarak ne gibi adımlar atacağından da bahsetti.

Instant film'den vazgeçtiğini açıkladığı gün yakın gelecekteki planlarından bahseden şirket, PoGo hızlı resim yazıcısı teknolojisini üzerinde çalışma yürüttüklerini duyurdu. Instant film gibi geleneksel 2x3 inç fotoğraf kağıdı yerine, 4x3 inç ebatlarında olacağı düşünülen medyanın 2009 yılı içerisinde satışa sunulması bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum