Porsche'a beklediğinden fazla şipariş geldi...

Porsche'un Tesla'ya rakip olacak arabası için beklediğinden çok fazla sipariş geldi!

Görünene göre Porsche, Tesla rakibi için büyük bir ilgi toplamayı başardı. Otomobil üreticisinin söylediğine göre yolda olan Taycan elektrikli arabası için 20.000 rezervasyon isteği almış durumda. Ayrıca firma, daha önce duyulan üretim kapasitesinin arttırılmasına yönelik haberleri de doğruladı. Her ne kadar firma tarafından net bir sayı belirtilmemiş olsa da, CNBC Ocak ayındaki bir haberinde üretim 20.000 araçtan 40.000 araca çıkartılacağını söylemişti ve artık bu artışın arkasındaki sebebi biliyoruz.

Porsche yöneticisi Oliver Blume, yapılan bir röportajda talebin beklediklerinden çok daha yüksek olduğunu, normalde siparişlerin, aracın tanımından ve ilk sürüş raporlarından sonra zirveye çıktığını belirtiyor.

Ayrıca CNET'in RoadShow'u tarafından belirtildiği üzere bu rezervasyonlar sadece bir isim ayırma değil ve 2.500€/2.500$ depozito verilmesi de gerekiyor. Tabi ki bu miktar Taycan'ın 90.000$-130.000$ fiyat aralığının yanında çok küçük bir sayı ve firma bazı iptaller ile karşılaşabilir. Rezervasyonların, aracın Eylül ayındaki son tasarımının gösterilmesinin öncesinde yapılması da iptal ihtimalini arttırıyor.

Sonraki Haber

Forum