Project Treble, Android'in Sorununu Azaltacak!

Android'in bir türlü çözülmeyen parçalanma sorunu için Google'dan yeni bir çözüm geliyor: Project Treble!

Google, Android'in ağrılı problemi olan parçalanma için yeni bir çözüm arayışında. Firmanın yeni ortaya çıkardığı Project Treble, telefonunuzun Android O güncellemesini daha hızlı almasını sağlamayı amaçlıyor.

Google tarafından üretilmeyen Android'li bir telefon aldığınızda, Android'in son sürümüne geçmek için haftalar, aylar hatta yıllarca bekleme riskine giriyorsunuz. Google'a göre bu durum, "alt seviye mimaride şimdiye kadarki en büyük değişikliği yapan" Treble ile birlikte değişecek.

Özetlemek gerekirse Treble ile Google, üreticilerin Android güncellemelerini cihazlarına sunabilmeleri için iş yükünü ve maliyeti azaltıyor. Android developers forumunda paylaşılanlara göre yapılacak değişiklikler, büyük Android güncellemelerinde üreticilerin çalışması gereken şeylerin sayısını oldukça azaltacak.

Android Marshmallow'un çıkmasının üzerinden geçen dört ay sonrasında Android kullanıcılarının yüzde 90'ı, henüz bu sürüme bile geçememişti. Bu durum, Google'ın güncellemelerinde bir şeylerin doğru olmadığını göstermeye yeterli. Yazın yayınlanması beklenen Android O'nun Google için her şeyi değiştiren bir işletim sistemi olması mümkün ve biz de bu konuda umutluyuz.

Sonraki Haber

Forum