Sadece yüksek IQ'ya sahip olanlar bu resimde olmaması gereken harfi 13 saniyenin altında bulabiliyor

Küçük bir harf bulmacası, hızlı çalışan ve sorun çözmeye odaklı zekaların tespiti için kullanılıyor. Bu bulmacayı 13 saniyeden kısa sürede çözenlerin beyni, ortalama insan beyninden daha hızlı çalışıyor.

Yeni bir zeka oyunu, sadece çok zeki insanların bir harf denizindeki tek harfi fark edebileceklerini iddia ediyor. İnternette bir anda viral hale gelen bulmaca, K ve X harflerinden oluşan bir harf kalabalığı içeriyor ve oyunculardan gizli harfi bulmalarını istiyor.

Harfi bulmak yaratıcı ve hızlı düşünmeyi gerektiriyor. Eğer 13 saniye veya daha kısa sürede harfi bulabilirseniz, zeka seviyenizin daha uzun sürede bulabilenlere göre daha yüksek olduğu iddia ediliyor.

Bu tür zeka oyunları beyinde uyarımı teşvik eder ve görsel ve uzamsal muhakeme becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olabilir. Bu arada, K, X, Y bulmacası gibi zeka oyunları, Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne göre 'düşünme, karar verme, konsantrasyon ve problem çözme gibi bilişsel yeteneklerde önemli bir rol oynayan prefrontal korteksin işlevini geliştirmek' için kullanılır.

Harf bulmacası bazıları için zorlayıcı olsa da, tüm zeka oyunları aynı değildir, emin olun ki bu düşük bir IQ'ya sahip olduğunuz anlamına gelmez, sadece ne tür bir zekaya sahip olduğunuzu gösterebilir.

Peki siz aslında orada olmaması gereken harfi bulabildiniz mi? Ya da kaç saniyede buldunuz?

Sonraki Haber

Forum