Samsung, AI alanına bir milyar dolar yatırabilir...

Samsung, AI teknolojileri için milyar dolarlık bir fon hazırlayabilir!

AI'nin devam eden gelişiminin geleceğimizin önemli bir parçası inkar edilemez bir gerçek ve eğer en son iddialar doğru ise, Samsung gibi firmalar bu ilerlemenin büyük bir kısmı olacaklar. Korea Herald'ın bir haberine göre Samsung, yapay zekanın geleceği için bir vakıf kurmak amacıyla 1 milyar dolarlık bir kaynak oluşturmayı planlamakta.

İsmi açıklanmayan kaynağın ise ABD'den bir Samsung yöneticisi olduğu söyleniyor ve bu paranın AI teknoloji firmalarının satın alımları ve hisselerine yatırımlar için kullanılacağı iddia ediliyor.

Bu rapor, Samsung'un AI'nin geleceğinde büyük bir potansiyel gördüğüne işaret etmekte. Hatta bu potansiyel o kadar büyük ki, Samsung 2005 yılında Android'i Google'dan satın alma teklifini reddettiği hatanın bir benzerini yapmama amacıyla bu kaynağı oluşturmaya çalışıyor olabilir. Bu konuda da doğruluk payı olabilir ve Samsung'un, AI üzerinde Google ile beraber çalışmaya ve kendi AI hizmetlerine yatırım yapmaya açık olduğu şimdiden ortaya atılan söylemler arasında yer alıyor.

Facebook ve LG gibi diğer büyük firmalar da AI'nin kendi ürün ve hizmetlerinde kullanımı ile ilgilenmekteler ve bu yüzden de bu tür hizmetlerin büyümeleri çok uzak değil gibi gözüküyor.

Sonraki Haber

Forum