Samsung, 24 Gbps’e kadar hızlara sahip 16 GB kapasiteli GDDR6 belleği ürettiğini açıkladı

Samsung, amiral gemisi grafik kartları ve çok daha fazlası için kullanılacak en hızlı 24 Gbps GDDR6 DRAM’ini duyurdu.

Samsung, bellek yongaları geliştirme konusunda global çapta önemli şirketlerden biri. Geçtiğimiz yıl, dünyanın en büyük yarı iletken tedarikçisi konumuna yerleşen Güney Koreli teknoloji devi, yaptığı bir duyuru ile 24 Gbps’e kadar hızlara sahip 16 GB kapasiteli GDDR6 belleği ürettiğini açıkladı. Yeni belleğin, ekran kartlarında, dizüstü bilgisayarlarda, oyun konsollarında ve yüksek performanslı bilgi işlem sistemlerinde grafik performansını önemli ölçüde artırması bekleniyor.

Samsung’un geliştirdiği yeni bellek yongası, EUV ve 3’üncü nesil 10 nm fabrikasyon süreci kullanılarak oluşturulmuş. Kullanılan yenilikçi devre tasarımı ve son derece gelişmiş yalıtım malzemesi içermesi sebebiyle verimlilik odaklı olduğu iddia edilen yeni bellek, Samsung için hız konusunda önemli bir kilometre taşı niteliğinde. Samsung’un önceki nesil bellekleri 18 Gbps hıza sahip iken, yeni geliştirilen bellek ile hız 24 Gbps’e yükseltilmiş durumda. Bu da yüzde 30 oranında performans iyileştirmesi anlamına geliyor ve bu kabaca saniyede 1.1 TB veri aktarımı anlamına geliyor. Samsung, ayrıca devre tasarımında da yeniliğe gittiği için, yeni bellek teknolojisi daha verimli.

Samsung’un yeni bellek yongalarının AMD ve NVIDIA’nın gelecek nesil ekran kartlarında yer alması bekleniyor. Yani 2 ekran kartı üreticisinin bir sonraki jenerasyonunun Samsung’dan güç alacağını söyleyebiliriz. Belleklerin ilk olarak hangi ekran kartında yer alacağı ise şimdilik belli değil.

Sonraki Haber

Forum