Samsung CEO'su Görevinden Ayrılıyor

Samsung'un CEO'su Kwon Oh-hyun, görevinden ayrılacağını duyurdu!

Samsung Electronics'in CEO'su ve başkan yardımcısı Kwon Oh-hyun, görevinden ayrılacağını duyurduğu. Kwon Oh-hyun, Mart 2018 itibariyle CEO'luk görevinden, yönetim kurulundaki pozisyonlarından ve Samsung Display'in CEO'luğundan ayrılmış olacak.

Kwon, çalışanlarına gönderdiği bir notta bu kararında etkili olan nedenlerden bahsetti. Kwon'un kararında Samsung'un önceki başkan yardımcısının hapse düşmesinin etkili olduğu anlaşılıyor. Bu skandalın Samsung'un diğer günlük operasyonlarını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu.

Samsung'un hisselerinin değeri şu an oldukça yüksek ve firma, şu sıralar dünyanın en çok kar eden firmaları arasında. Tüm bunlar, kararı anlamayı biraz daha zorlaştırıyor. Kwon'un konuşmasındaki ilginç detaylar arasında firmanın başarısını "geçmiş karar ve yatırımlara" bağlaması var. Kwon aynı zamanda firmanın geleceğin trend'lerini tahmin etmekte başarılı olamadığını da söylüyor.

Kwon firmaya ilk olarak 1985'te katılmış ve 2012'de Samsung Electronics CEO'su konumuna gelmişti. Samsung, Kwon ayrıldığında yerini kimin alacağını henüz açıklamadı.

Sonraki Haber

Forum