Samsung'dan hızlı mobil RAM!

Samsung'un bir önceki teknolojisini katlayan yeni RAM'leri, cepleri ve tabletleri uçuracak!

Samsung'un yeni duyurduğu mobil RAM'ler, ceplerle PC'ler arasındaki güç farkını azaltıyor. Dünyanın ilk 4GB LPDDR3 DRAM çipini duyuran Samsung, bu yeni çiplerin yine kendisi tarafından üretilen 2GB LPDDR3 mobil RAM'lerin performansını katladığını söylüyor.

4GB LPDDR3 DRAM, 20nm teknolojisine sahip ve bu sayede 30nm'lik selefinden daha az yer kaplıyor. Bu ise daha yenilikçi tasarımların yolunun açılması anlamına geliyor. Google Glass gibi yer bakımından sıkıntı yaşayan yeni teknolojik oyuncaklar, LPDDR3 DRAM'in faydasını daha çok görebilirler.

4GB LPDDR3 DRAM çiplerinde kullanılan 20nm-sınıf işleme teknolojisi, çiplere LPDDR2 DRAM'e göre yüzde 30 performans artışı ve yüzde 20 enerji tasarrufu sağlıyor. Pin başına saniyede 2.133 megabit (MBps) veri aktarabilen çip, böylece 800Mbps'lik LPDDR2 çipini ikiye katlıyor. Samsung, çipin toplamda 17GB büyüklüğünde 3 Full HD videoyu 1 saniyede aktarabileceğini iddia ediyor.

Samsung, teknolojinin yılın ikinci yarısından itibaren toplu olarak üretilebileceğini söylüyor. Yani LPDDR3 DRAM'li ceplerin, birkaç ay sonra piyasada olmasını bekleyebiliriz.

Sonraki Haber

Forum