Samsung Galaxy S24 ve S24 Plus Tanıtıldı: İşte fiyatı ve tüm özellikleri

Samsung, yapay zeka odaklı S24 serisini düzenlediği etkinlik ile tanıttı. Peki serideki S24 ve S24 Plus bize neler sunuyor? Satış fiyatları ne kadar? İşte Samsung Galaxy S24 ve S24 Plus hakkında tüm detaylar....

Samsung, Unpacked etkinliği kapsamında yapay zeka odaklı yeni serisinden Galaxy S24 ve Galaxy S24 Plus modellerinin tüm detaylarını paylaştı. Yeni amiral gemisi telefonlar geçen yılki modellerle büyük ölçüde aynı görünse de iç kısımda önemli değişimler söz konusu. İşte Samsung Galaxy S24 ve S24 Plus fiyatı ve tüm özellikleri:

Tahmin edildiği gibi, her iki telefonda da Snapdragon 8 Gen 3 yerine Exynos 2400 işlemci yer alıyor. Bu işlemci, çok tanıdık görünen yapay zeka destekli bir dizi yeni görevi yerine getirebiliyor. Bu görevlerin hepsi ise Samsung'un kısa süre önce duyurduğu Gauss üretken yapay zeka modeli sayesinde gerçekleştiriliyor.

Lansmanda duyurulana göre, üretken yapay zekanın Galaxy S24 serisinde büyük bir fark yarattığı beş ana alan var: Arama, çeviriler, not oluşturma, mesaj düzenleme ve fotoğraf düzenleme. Notlar ve düzenleme özellikleri dışında, bu yeniliklerin çoğu mevcut Google ürünlerinin farklı versiyonları gibi görünüyor. Serideki yeni Circle to Search özelliği, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro'ya ek olarak S24 serisinde de kullanıma sunulan bir Google hizmeti olarak öne çıkıyor. 

Circle to Search

Circle to Search ile basitçe ekranın alt kenarının ortasına bastığınızda Google logosu ve bir arama çubuğu açılıyor ve ekrandaki herhangi bir şeyin etrafına bir halka çizebiliyorsunuz. Seçiminizi yaptıktan sonra, Google'ın Arama Oluşturma Deneyiminden (SGE) alınan sonuçlarla birlikte seçiminizi gösteren bir panel açılıyor. Resim eşleşmelerini görmek için aşağı kaydırabiliyor, ardından SGE'nin alakalı olduğunu düşündüğü alışveriş, metin, web sitesi ve diğer listeleme türlerini görebiliyorsunuz.

Bu özellik temelde Google veya Lens aracılığıyla görsel aramaya benziyor, ancak sizi başka bir uygulama açmak veya ekran görüntüsü almak zorunda bırakmıyor. YouTube videolarındaki, arkadaşınızın Instagram Hikayelerindeki öğeleri daire içine alabilmek mümkün.

Circle to Search 31 Ocak'ta kullanıma sunulacak ve şimdilik Galaxy S24 ve Pixel 8'e özel.

Yeni Sohbet Asistanı (Chat Assist)

Samsung'un yapay zeka özelliklerinin geri kalanı aslında Google'ın değil, şirketin kendi dil modelleri tarafından destekleniyor. Bu kısmı açıkça belirtmek gerekiyor, zira S24'ü bir mesajı Portekizceden Çinceye çevirmek için kullandığınızda, Google'ın değil Samsung'un veri tabanını kullanıyorsunuz.

Chat Asistanı, gelen ve gönderilen mesajları anında çevirebilme özelliğine dayanıyor. Bu özellik, gelen ve gönderilen mesajların anlık çevirisi ve sohbetin içeriğine ve tonuna uygun olacak şekilde yanıt önerisi sunuyor. Kopyala-yapıştır işlemine gerek kalmadan, doğrudan mesajlaşma uygulamalarında dilediğiniz dilde mesajlaşabiliyorsunuz.

Chat Asistanı şimdilik 14 dili desteklese de Türkçe desteğinin 2024'ün ortalarında gelmesi bekleniyor.

Samsung Çeviri (Samsung Translate)

Diğer taraftan mesajları gerçek zamanlı olarak çevirmek için Samsung'un yapay zekasını kullanabiliyorsunuz. Bu, Google'ın 2021'de Pixel 6'da başlattığı bir özelliğe oldukça benzer bir şekilde çalışıyor. Google'da olduğu gibi Samsung'da da üst kısımda hedef dili seçmek için bir alan bulunuyor, ancak sistem kullanılan dili otomatik olarak tanıyabiliyor.

Samsung'un çeviri motoru, yerel çevirici uygulaması aracılığıyla yapılan telefon görüşmeleri sırasında bir tercüman görevi gören Canlı Çeviri (Live Translate) adlı yeni bir özellik de sunuyor.

Yapay zeka destekli Not Asistanı (Note Assist)

Samsung ayrıca, günlük kullanıma oldukça fayda sağlayacak yeni Not Asistanı özelliğini de tanıttı. Artık yapay zekanın yardımıyla, uzun metinler hızlıca okunması kolay başlıklar, paragraflar ve madde işaretleri şeklinde yeniden biçimlendirilebiliyor. Ayrıca çeşitli renk ve yazı tipi stillerine sahip farklı temaları görmek için yana kaydırmak yeterli oluyor.

Not Asistanı özelliğiyle yapay zeka, aldığınız notları özetliyor, biçimlendiriyor ve hatta istediğiniz bir dile çeviriyor. Bu özellik, her not için bir özet sunarak, bu özetleri not kapağı olarak gösteriyor. Note Assist özelliği Türkçe dahil birçok dilde kullanıma sunuldu. 

Samsung Galaxy S24 ve S24 Plus donanım özellikleri

Galaxy S24 ve S24 Plus'ın donanım tarafına baktığımızda, kamera tarafında bizi 50 megapiksel ana sensör, 12MP geniş kamera ve 3x optik yakınlaştırmalı 10MP telefoto lens karşılıyor. Ön tarafta ise 12MP selfie kamerası bulunuyor. Yani, temel olarak bakıldığında bu kurulum, geçen yıl ile aynı.

S24 6,2 inç Full HD+ ekrana sahipken, S24 Plus 6,7 inç Quad HD+ panele sahip ve her ikisi de 1 ila 120Hz arasında değişen uyarlanabilir yenileme hızları sunuyor. Her iki Galaxy S24 modeli de Exynos 2400 işlemci kullanıyor ve başlangıç donanımları 8GB RAM ve 128GB depolama alanı ile başlıyor. Hem S24 hem de S24 Plus, önceki modellerden biraz daha büyük bataryalara sahip. 4.000mAh ve 4.900mAh kapasiteli bataryalar, öncekinden 100mAh ve 200mAh daha büyük.

Samsung Galaxy S24 ve S24 Plus Fiyatları Ne Kadar?

Şu an hem Galaxy S24 hem de Galaxy S24 Plus ön satışta. Galaxy S24 128 GB ve 256 GB kapasite seçenekleriyle satışa sunulurken, Galaxy S24 Plus ise sadece 256 GB'lık seçeneğiyle tercih edilebiliyor.

  • Galaxy S24 39 bin 999 TL (128 GB)
  • Galaxy S24 42 bin 499 TL (256 GB)
  • Galaxy S24 Plus 46 bin 999 TL (256 GB)
Sonraki Haber

Forum