Samsung'un Galaxy akıllı telefonları için yayınladığı Good Lock nedir; nasıl kullanılır? En iyi Good Lock modülleri hangileri?

Samsung'un, Galaxy akıllı telefonlarını özelleştirmek isteyen kullanıcılar için sunduğu Good Lock uygulama paketi tam olarak nedir; nasıl kullanılır? En iyi Good Lock modülleri ve Good Lock hakkında bilmeniz gerekenler içeride...

Samsung'un Good Lock uygulaması önemli bir hayran kitlesine sahip. Ama daha önce adını duymamış da olabilirsiniz. Eğer bir Samsung telefonunuz varsa ve onu kişiselleştirmek istiyorsanız, bu uygulama tam olarak istediğiniz şeyi sunuyor.

Samsung Good Lock nedir?

Good Lock, Galaxy cihazınızın arayüz görünümünü ve verdiği hissi yeniden tasarlamanıza olanak tanıyan, Samsung yapımı bir uygulama paketi. Ana sayfa ve kilit ekranınız, en son uygulama düzeni, saat yüzü, Hızlı Ayarlar paneli gibi telefonun hemen her kısmını özelleştirmek için bu paketi kullanabilirsiniz.

Good Lock'u diğer kişiselleştirme uygulamalarından ayıran belki de en önemli özelliği, sahip olduğu seçeneklerin sayısı ve bu özelliklerin birlikte çok iyi çalışması. Uygulamada yaptığınız değişiklikler, One UI'ye aitmiş gibi hissettiriyor. Ayrıca Samsung, One UI'nin en son sürümünü desteklemek için uygulamayı her yıl güncelliyor.

Good Lock, Google Play Store'da mevcut değil ve bunun yerine, tüm Samsung cihazlarına önceden yüklenmiş olarak gelen Samsung Galaxy Store'dan indirmeniz gerekir. Galaxy Store uygulamasını başlatarak Good Lock'u arayabilir ve yükleyebilirsiniz.

Galaxy telefonunuz yoksa ancak yine de uygulamayı kullanmak istiyorsanız, Good Lock'a mükemmel bir alternatif olarak Fine Lock’u kullanabilirsiniz. Bu uygulama Play Store'da mevcuttur ve aynı özellikleri sunar.

Samsung Good Lock nasıl kullanılır?

Good Lock'u indirip açtıktan sonra, uygulama size Home Up, LockStar, MultiStar gibi indirilebilir modüllerin (yani ayrı uygulamaların) bir listesini gösterir. Her modül, yazılımın belirli bir bölümünü hedefler ve onu özelleştirmek için ayarlar içerir.

Bir modüldeki indirme düğmesine bastığınızda, uygulamasını yüklemek için Galaxy Store'a yönlendirilirsiniz. Bu, süreci biraz yavaşlatıyor da olsa, kullanmayı düşünmediğiniz modüller için depolama alanınızı boşa harcamamasından dolayı uygulama paketi için bir artı olarak kabul edilebilir.

Yararlı bulduğunuz uygulamaları yükleyin, istenirse onlara gerekli izinleri verin. Şu anda Good Lock'un 15 modülü bulunuyor, ancak gelecekte yeni One UI sürümlerini destekleyecek şekilde güncellendiğinde bu sayı değişebilir.

En iyi Samsung Good Lock modülleri

Bazı Good Lock modülleri diğerlerinden daha kullanışlıdır, ancak uygulamadan en iyi şekilde yararlanmak için hepsini indirmeniz gerekmez.

Örneğin Home Up, pek çok Samsung hayranının size ilk olarak tavsiye edeceği Good Lock modülüdür. Bu modül, pek çok açıdan Galaxy kullanıcıları için varsayılan kişiselleştirme çözümüdür ve Ana ekran, Dosya, Yedekleme ve Kurtarma, Paylaşım yöneticisi ve Görev değiştirici gibi beş farklı ayar grubu içerir.

Bir başka modül olan LockStar ise kilit ekranınıza odaklanır. Bu modül ile saat, müzik aracı, bildirim simgeleri gibi sistem simgelerinin yerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Ayrıca bu modül, kilit ekranındaki varsayılan kısayolları da istediğiniz altı uygulama ile değiştirmenize izin verir.

Wonderland modülü ise ana ekranınız ve kilit ekranınız için özel bir “canlı” duvar kağıdı seçmenizi sağlar. Bu modülü indirdikten sonra nasıl çalıştığını daha kolay anlamanız için bazı önceden ayarlı örnekler gösterilir ve sonrasında isterseniz bu örnekleri değiştirebilir, isterseniz tamamen yeni bir duvar kağıdı oluşturabilirsiniz. Bu modül ile normal, sabit duvar kağıdınızın üzerini bir video ile kaplamayı bile tercih edebilirsiniz.

Theme Park modülü sayesinde ise istediğiniz herhangi bir rengi seçerek telefonunuz için özel bir tema hazırlayabilir, hatta değişikliklerin arayüzün sadece klavye, hızlı ayarlar paneli, ses paneli gibi farklı kısımlarına uygulanmasını tercih edebilirsiniz.

One Hand Operation + modülü, Android’te var olan kaydırma hareketlerinin geliştirilmiş bir sürümü olarak tanımlanabilir. Normalde, kaydırma hareketleri ile sadece üç eylemle sınırlanırsınız: Geri git, ana ekrana git ve en son kullanılanlar sayfasına git. Ancak One Hand Operation + ile her hareket yönüne altı eylem atayarak 12 farklı komuta ulaşabilirsiniz. Bu modülün dikkat çekici bir özelliği ise Play Store’da mevcut olmasıdır.

Tabii ki burada sıralananlar dışında daha fazla modül bulunuyor, ancak bunları deneyerek aralarından en beğendiklerinizi seçmek size kalmış...

Sonraki Haber

Forum