Samsung ile Apple Bu Kez Aynı Masada!

Samsung CEO'su, önümüzdeki günlerde Apple yetkilileri ile masaya oturup el sıkışmaya hazırlanıyor! Konu, tabii ki yine iPhone...

Samsung Electronics başkan yardımcısı ve şirketin üç CEO'sundan biri olan Kwon Oh-hyun, bazı kaynaklara göre ABD'yi ziyaret edecek ve bazı toplantılara katılacak. Güney Kore'de yayınlanan raporlara göre Samsung CEO'su ayrıca bazı Apple yetkilileriyle de görüşecek.

Kwon Oh-hyun, Samsung'un çip ve donanım departmanının yöneticisi. Ayrıca Samsung'un ekran üretme girişimi Samsung Display'e de geçen yılın Nisan ayından beri önderlik ediyor. Diğer ortak-CEO'lar ise akıllı telefon ve cihaz işletme departmanlarının başında yer alıyorlar.

Bu gezinin zamanlaması tesadüf olmayabilir. Samsung Display'in, Apple'ın bir sonraki amiral gemisi telefonu için Temmuz ayında OLED ekran üretmeye başlaması bekleniyor. Samsung büyük ihtimalle iPhone için OLED ekran sağlayan tek kaynak olacak.

Samsung'un bileşenler piyasasındaki potensiyeli oldukça yüksek ve görünüşe bakılırsa şirket de artık bunun farkında olacak ki, en büyük rakibi olan Apple'la ortak iş yapmaya başlıyor. Kwon Oh-hyun, anlaşma konusunda avantajlı bir pozisyonda çünkü kendisi hem görüntü panelleri hem de hafıza çipleri işletmelerinin başında yer alıyor.

Bir endüstri kaynağından yapılan açıklamada şunlar söylendi, "Kwon'un hem çip hem de ekran işletmelerini denetlediğini düşünürsek, ziyaretinin Samsung ve Apple arasındaki devam eden ortaklığı etkilemesi bekleniyor" . Her iki şirketin üst düzey yöneticilerinin gelecekte devam edebilecek bir ortaklığı tartışabilecekleri iddia ediliyor.

Sonraki Haber

Forum