Samsung S8530 Wave II incelemede!

Samsung'un Bada işletim sistemi kullanan yeni nesil cep telefonu hakkında ilk izlenimler...

Samsung bu yıl oldukça iddialı cep telefonlarıyla göz doldurmayı başardı.

Amiral gemisi Android işletim sistemli ve 4 inç ekranlı Galaxy 9000 oldu. Ancak Wave de büyük ilgi topladı. Geniş ekranı, güçlü işlemcisi ve benzer donanım özelliklerine sahip cep telefonları karşısında fiyat avantajı ile öne geçen Wave, yeni bir modele kavuşuyor.

Samsung S5830 Wave II de ilk Wave gibi Bada işletim sistemi kullanan bir cep telefonu. 3.7 inç ekranıyla oldukça geniş ve gösterişli. Bada işletim sistemi Samsung'un kendi geliştirdiği bir yazılım. Android kadar yaygın olmasa da özellikle sosyal ağlar açısından güçlü özellikler sunuyor ve Samsung donanımda akıcı bir şekilde çalışıyor.

Wave 2 ve 2'nin farkları

Görünüm benzer, boyutlar farklı

Elbette Samsung Wave'in çıkışından kısa süre sonra Wave II'nin duyurulması akılları kurcaladı.

Ancak Samsung bu durumu açıklığa kavuşturdu ve yeni modelin, Wave'in yerini almak için değil, seriyi genişletmek için çıkartıldığını duyurdu.

Samsung Wave II, ilk Wave modeline görünüm olarak son derece yakın bir cep telefonu. Aynı kalitede kasası ve daha büyük ekranı ile daha iri bir cep telefonu. Wave 1 3.3 inç ekran ve 118 x 57 x 13 mm ölçülere sahip; Wave 2 ise 3.7 inç ekran 124 x 60 x 11.8 mm ölçüleri ile daha geniş ama daha ince.

Super AMOLED vs Super Clear LCD

Ekran farkı belirgin

Wave ile Wave II'nin en önemli farkı yeni cep telefonunun Super AMOLED ekrana sahip olmaması.

Bu ekran Samsung'un cep telefonlarını farklılaştıran ve öne geçiren çok öenmli bir teknoloji. Yeni model bu açıdan Super AMOLED sevenleri üzse de yerine Super Clear LCD teknolojisi kullanıyor. Bu ekran teknolojisi de son derece iyi bir alternatif.

Buna karşın direkt kıyaslamalarda Super AMOLED bariz şekilde üstün. Kontrast ve keskinlikte Super AMOLED'in pek rakibi yok denebilir. Samsung bu ekranın popularitesi karşısında üretim yetiştirmekte zorlanıyor.

Bağlantı özellikleri ve Bada

Akıcı çalışma

Wave II daha hızlı veri aktarımı için bazı gelişmiş özellikler barındırıyor. WLAN, HSDPA, Bluetooth 3.0, USB 2.0 bağlantılara sahip olan Wave II, 5 mekapiksel bir kameraya sahip.

Yazılıma dönecek olursak Samsung Bada işletim sisteminin 1.2 sürümünün kullanıldığını görüyoruz. Uzaktan güncellenebilen bu sürümde uygulamalar arası etkileşim özelliği dikkat çekiyor. Örneğin alarm çaldığında otomatik olarak yapılacak işler listesi açılabiliyor.

Telefon son derece akıcı ve hızlı bir şekilde çalışıyor. Tıpkı Wave 1 gibi memnun edici bir tecrübe sunuyor. Çoklu dokunmatik, ekran kaydırma, uygulamaların açılma hızı son derece başarılı.

Hızı ve gücü

İşlemcisi son derece güçlü

1 GHz'lik işlemcisiyle multi-tasking konusunda da başarılı olan Wave II tamamlanmış görünüyor.

SWYPE isimli hızlı yazma tekniğinden sonra t9 Trace isimli yeni bir hızlı yazma metodu görüyoruz. Alışmak biraz zaman alsa da hızlı ve güvenilir bir teknoloji.

Bu kasım ayı içerisinde yurtdışında satışa çıkacak olan cep telefonunun fiyatının 429 Euro olması bekleniyor. Wave'den daha pahalı olsa da ekranın daha geniş olduğunu ve daha rafine bir cep telefonu olduğunu göz önüne almak gerekiyor. Bununla birlikte daha ucuza Super AMOLED ekran ve daha küçük bir kasa isteyenler Wave'i yeğleyebilirler. Android işletim sistemi isteyenler ise daha yüksek fiyatlara Galaxy serisine bakacaklardır.

S8500 Wave I; S8530 Wave II kıyaslamalı özellikler

Fiyat farkına değer mi?

S8500 Wave I; S8530 Wave II
Boyutlar: 118 x 57 x 13 mm; 124 x 60 x 11.8 mm
Ağırlık: 118 gram; 135 gram
İnternet: Quad-Band GSM, GPRS, EDGE, HSDPA (3.6 Mbps); Quadband GSM, GPRS, EDGE, HSDPA (3.6 Mbps)
Hafıza: 2 GB dahili, microSD ile 32 GB'a genişletme; 2 GB dahili, microSD ile 32 GB'a genişletme
İşletim sistemi: Bada 1.0, Bada 1.2
Ekran 3.3 inç (8.4 cm) çoklu dokunmatik ekran, 800 x 480 piksel, Super AMOLED; 3.7 inç (9.4 cm) çoklu dokunmatik ekran, 800 x 480 piksel, Super Clear LCD
GPS: Var, Var
Bağlantılar: n WLAN, Bluetooth 3.0, USB 2.0, microSD girişi, 3.5mm kulaklık girişi, 5 megapiksel kamera, flaş, HD video kayıt; n WLAN, Bluetooth 3.0, USB 2.0, microSD girişi, 3.5 mm kulaklık girişi, 5 megapiksel kamera, flaş, HD video kayıt
Pil: 1500 mAh, 1500 mAh
Renkler: Siyah, Siyah
Fiyat: 300 Euro, 429 Euro

Sonraki Haber

Forum