Samsung, Ters Kablosuz Şarj Özelliğini Sunabilir

Görünüşe göre Samsung, daha önce Huawei ile gördüğümüz teknolojiyi yeni amiral gemisine getirmeye hazırlanıyor

Gizmodo tarafından ortaya çıkarılan bir rapor, Samsung'un çok konuşulan yeni amiral gemisi Galaxy S10'un daha önceden aşina olduğumuz bir özelliği de bünyesinde bulunduracağı iddiasını öne sürüyor.

Daha önce Wall Street Journal tarafından öne sürülen iddia dikkat çekici: Samsung, Huawei'nin adımlarını izleyerek bir sonraki amiral gemisinde Mate 20 Pro'da da gördüğümüz ters kablosuz şarj özelliğini sunacak. Dahası, bir akıllı telefonun batarya ömrünü diğer kablosuz şarj destekli cihazlarla paylaşmasını sağlayan özellik Galaxy S10 serisinin geleceği konuşulan üç ayrı modelinde de ortaya çıkacak.

Gizmodo'nun raporuna göre Samsung'un bu özelliği Powershare adı altında tanıtacağı doğrulandı. Ters kablosuz şarj özelliği, ilk olarak Huawei tarafından Mate 20 Pro ile tanıtılmıştı. Özelliğin "gereksiz" olduğunu savunan birçok kullanıcı olsa da çoğu üretici bu özelliği kendi modellerine eklemek için çalışmalarını hızlandırmış gibi görünüyor.

Elbette ki Samsung'un bu özelliği Galaxy S10'a eklemesinin sebeplerinin arasında Apple'ın da iPhone modellerine kablosuz şarj teknolojisini ekleyerek bu konudaki açığını kapatması da sayılabilir. Fakat Samsung'un bu özelliği başarılı olarak sunmak için dikkat etmesi gereken iki önemli nokta var.

Birincisi, kablosuz şarj işleminin hızlı olmasının gerekliliği. Birçok Mate 20 Pro kullanıcısı, ters kablosuz şarj hızının özelliği kullanışsız kılacak kadar yavaş olduğundan şikâyetçi durumda. Samsung'un Powershare özelliğini bu sorundan arınmış bir şekilde sunup sunamayacağı bu sebeple bir merak konusu olacak. Rapora göre Samsung'un bunu Galaxy S10 ile birlikte sunması uzak bir ihtimal.

İkinci nokta ise bu özelliğe sahip olacak olan bir cihazın batarya kapasitesinin önemi. Gizmodo'nun raporuna göre bu özellik Samsung'un gelmesi beklenen üç amiral gemisi modelinde de bulunacak. Bu noktada en küçük S10 modelinin dahi Galaxy S9 modeline göre hatrı sayılır bir kapasite artışı yakalaması gerekiyor zira S10 üzerinden sadece akıllı saat veya kablosuz kulaklıkları şarj edebiliyor olmak, kullanıcılar arasında Powershare'in o kadar da kullanışlı bir özellik olmadığı düşüncesinin oluşmasına sebep olacaktır.

Peki bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Ters kablosuz şarj teknolojisi, akıllı telefonunuzda görmek istediğiniz bir özellik mi? Yorum kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum