Samsung yuvarlanabilir ekrana sahip yeni bir telefonu, çok da uzak olmayan bir tarihte sunabilir

Samsung'un yuvarlanabilir ekranlı telefon hayali, çok da uzak olmayan bir tarihte gerçeğe dönüşebilir. Koreli dev, bu sıra dışı telefonunu Galaxy Z Flip 7 ve Galaxy Z Fold 7 ile birlikte tanıtırsa kimse için sürpriz olmayacak.

Sızıntı kaynağı Revegnus (@Tech_Reve), Samsung’un 2025 yılında yuvarlanabilir OLED ekranlı bir telefon piyasaya süreceğini iddia ediyor. Eğer bu iddia doğruysa şirket, yılın ikinci yarısında telefonu Galaxy Z Flip 7 ve Galaxy Z Fold 7 ile birlikte tanıtabilir.

Revegnus, katlanabilir ekranlı telefonun geliştirilmiş bir UPC’ye (Panel Altı Kamera) sahip olduğunu, yani ekranda ön kamera için herhangi bir kesik olmayacağını söylüyor. Ayrıca bu cihazın sıfır çerçeveye sahip olduğu, yani tamamen çerçevesiz bir şekilde uçtan uca ekrana sahip olacağı da iddia ediliyor. Ancak bu cihaz hakkında daha fazla detay bulunmuyor.

Şirket, Z şekilli katlanabilir form faktörünü Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold serisiyle neredeyse mükemmel hale getirdikten sonra, katlanabilir ekranlı ve çift katlanabilir ekranlı tabletlere dönüştürülebilen telefonlar da dahil olmak üzere mobil cihazlar için bu tür daha yenilikçi formları zaten inceliyor. Ayrıca, şirketin iki menteşeli ve telefondan tablete dönüşebilen bir cihaz üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

Samsung Display’in sergilediği OLED panel, gerektiğinde 12,4 inç ekrana kadar genişleyebiliyor ve esnek OLED ekranı döndüren ve açan yerleşik bir motora sahip. Samsung’un katlanabilir ve yuvarlanabilir ekranlarda kullanılabilecek teknolojilerle ilgili çeşitli patentleri de bulunuyor ve bu patentlerin bir kısmının olası bir yeni telefonda kullanılması mümkün.

Sonraki Haber

Forum