Samsung'tan Bixby 2.0 Geliyor Olabilir!

Samsung, Bixby'i geliştirmeye çalışıyor! Yeni sürümü önümüzdeki hafta görebiliriz...

Samsung, Mart ayındaki etkinliğinde Galaxy S8 ve Galaxy S8+'nın yanında kişisel dijital asistanı Bixby'i tanıtmıştı. O zaman yapılan açıklamada birçok vaat vardı, bunların arasında Bixby Voice, Vision ve Home gibi temel özellikler bulunuyor. Ama birkaç ay aradan sonra, dijital asistanın beklediğimiz pek de beklediğimiz kadar iyi olmadığını görüyoruz. Asistanın birçok özelliği, Apple'dan Siri, Amazon'dan Alexa ve Google'ın Asistan'ı ile karşılaştırıldığında geride kalıyor.

The Korea Herald'daki habere göre Samsung, Bixby deneyimini geliştirmek için asistanın gelişimine yeni bir yönetici atamış. Daha önceden Samsung Research America'da Başkan Yardımcısı olarak çalışan Chung Eui-suk, şimdi Kore'deki Service Intelligence grubunun başına geçti. Firma, bu atanmanın Samsung Mobile'ın Teknolojiden Sorumlu Başkanı Rhee In-jong'un işine son verileceği anlamına gelmediğini söylüyor. Bunun yerine, ikisi birlikte çalışacaklar ve firmanın mobil teknoloji geliştirmedeki farklı yönlerine odaklanacaklar.

Ayrıca, aynı haber kaynağına göre Samsung'un önümüzdeki günlerdeki Geliştirici Konferansı'nda Bixby'in yeni bir versiyonunu görebiliriz. Neyse ki konferans 18 Ekim'de olduğu için pek beklememiz gerekmeyecek.

Sonraki Haber

Forum