Samsung'un inatla telefonlarına getirmediği özellik, One UI 7 ile nihayet gelebilir

Samsung, artık eskiyen uygulama çekmecesi stilini One UI 7 ile yenileyebilir. Şirketin resmi forumunda paylaşılan bir gönderiye göre, şirket yıllardır izin vermediği bir özelliği nihayet hayata geçirebilir.

Android ve iOS'u birbirinden ayıran birçok işlevsel özellik var. Bunlardan en önemlilerinden biri Android'lerde bulunan uygulama çekmecesi özelliği. Android'in her yeni versiyonuyla birlikte elbette uygulama çekmecesi de yenilendi. Ayrıca her marka kendine özel bir uygulama çekmecesi tasarımı dizayn etmeye başladı.

Bu markaların çoğu güncel olarak telefonlarında dikey olarak kaydırılan bir uygulama çekmecesi kullanıyor. Ancak Samsung, One UI arayüzünde yana kaydırma özelliğini kullanmaktan hiç vazgeçmedi. Samsung'un Good Lock uygulamasındaki 'Home Up' adlı bir modül, uygulama çekmecesi stilini değiştirme ve dikey olarak kaydırma düzenine geçme seçeneği sunsa da bu modül son sürümlerden kaldırıldı. 

Ancak görünüşe göre bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Zira Samsung'un resmi forumunda Good Lock Destek Ekibinin bir üyesi tarafından yapılan bir paylaşım, dikey kaydırma düzeninin Samsung telefonlara geleceğine dair ipuçları veriyor.

Paylaşımda "Lütfen Home Up dikey liste işlevinin şu anda bir sonraki işletim sistemi sürümünde kullanılmak üzere hazırlandığını unutmayın" ifadesi yer alıyor. Elbette bunun ne şekilde geleceği belli değil. Samsung'un dikey uygulama çekmecesi düzenini tekrar Good Lock uygulamasına bir modül olarak getirme ihtimali de var. Ancak üye yanlışlıkla Samsung'un Android 15 tabanlı One UI 7'de özelliği yerel olarak destekleyeceğini de açığa çıkarmış olabilir. Dolayısıyla bunu zamanı geldiğinde öğreneceğiz.

Eğer gerçekleşecek olan ikinci seçenek ise One UI 7 Android 15 güncellemesinin beta aşamasına girmesini beklemek gerekiyor - ki bu da henüz birkaç ay daha beklememiz lazım demek.

Sonraki Haber

Forum