Samsung'un önemli lideri istifa etti

Samsung'un ABD Pazarlama lideri Mathieu, yaşanan olayların ardından istifa etti...

İlginç bir şekilde Samsung'un ABD Pazarlama lideri Marc Mathieu, firmanın kurallarının ciddi bir ihlali ile çalışanlarının pazarlama ortaklarına rüşvet teklif etmelerine yönelik yönettiği bölüme düzenlenen bir iç inceleme sonrasında geçtiğimiz hafta istifa etti.

Bunun önemli olmasının en büyük sebebi ise Samsung'un pazarlama stratejilerini modern zamanlara yaklaştırmak için YouTube yıldızı Casey Neistat gibi ünlü sosyal medya isimleri ile anlaşmasının arkasındaki isimdi. Bu kadar öne çıkan bir isim olması ile beraber de istifa etmesi anlaşılabilir görülüyor.

Mathieu aynı zamanda Samsung'un 2016 yılında Galaxy Note 7'yi geri çağırarak kaybettiği saygınlığı geri kazanmak için yeniden tasarlanan Galaxy S8 pazarlaması için de liderlik yapmıştı ve mümkün olmadığı düşünülen bir şeyi başarırken modern pazarlama yöntemlerinin geleceğini de etkilemişti.

Henüz Samsung veya Mathieu tarafından istifa için bir sebep paylaşımı yapılmış değil. Ancak firmanın, pazarlamanın geleceğini iyi anlayan ve her durumda firmayı yönlendirebilecek olan büyük bir ismi kaybediği tartışılmaz bir gerçek.

Mathieu'nun ayrılmasının Samsung'un ABD'deki gelecek cihazlarının pazarlama çabasını nasıl etkileyeceğini gözlemlemenin ilginç olacağı söylenebilir. Firma için mantıklı davranışın, en azından şimdilik, Mathieu tarafından hazırlanan çeşitli yöntemleri kullanması olduğu söylenebilir. Mathieu'nun yaptığı gibi gençleri hedef almak, Samsung'un işinin geleceğini garanti altına almasına yardımcı olacaktır...

Sonraki Haber

Forum