SBF’den sınırlı serbestlik talebi

Kefaleti iptal edilen ve yeniden cezaevine giren Sam Bankman–Fried, sınırlı serbestlik talebinde bulundu.

Kefaleti iptal edilen ve yeniden cezaevine giren Sam Bankman–Fried, sınırlı serbestlik talebinde bulundu. İflas eden FTX kurucusu, yasal savunma çalışmaları için haftanın beş gününü hapishanenin dışında geçirmek istiyor.

SBF’nin avukatları müvekkillerinin cezaevinde davayla ilgili belgeleri incelemekte zorluklarla karşılaştığını ifade etti. Bu çerçevede SBF‘nin haftanın beş günü hukuk ekibi ile görüşmek üzere serbest bırakılması talep edildi.

Bloomberg’in haberine göre SBF tarafı hakim Lewis Kaplan’a bir mektup gönderdi. SBF’nin avukatı Christian Everdell’e göre müvekkilinin hukuk ekibi ile iletişiminin kolaylaşması dava sürecini hızlandıracak. Avukatlar, SBF’ye adliye binasında internete erişimli bir dizüstü bilgisayar kullanmasına izin verilmesini de istedi.

Savcılar ise Bankman-Fried’a sabit disklerdeki bilgileri sağlayabileceklerini bildirdi. Kısıtlamalar nedeniyle tüm bilgilerin dizüstü bilgisayarda veya sürücüde saklanamayacağı ifade edildi. Cezaevi yetkilileri, SBF‘nin dizüstü bilgisayara erişimine izin vermek için taşınması planına karşı çıktı.

SBF, FTX müşteri fonlarını kişisel harcamaları için kullandığı gerekçesiyle dolandırıcık ile suçlanmıştı. Bankman-Fried, kefalet kurallarına uymaması nedeniyle yeniden cezaevine gönderilmişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum