SEA, popüler haber sitelerini hack'ledi!

Dünyanın önde gelen web haber siteleri, Suriye kaynaklı bir hack'le şok yaşadılar!

Esad rejiminin yanlısı olduğu bilinen hacker'lar, bir dizi popüler web sitesini hack'leyerek günü kutlamaya karar verdiler. Ancak sitelerde çıkan açılır pencereler, sitelerin değil, bir web hizmetinin hack'lenmesinden kaynaklanıyor.

Syrian Electronic Army (Suriye Elektronik Ordusu), yaptığı açıklamada Forbes, The Telegraph ve Kanada'daki CBC'yi "hack'lediğini" söyledi. Ancak sitelerde görüntülenen açılır pencereler, aslında ele geçirilen bir başka web hizmeti sayesinde gösteriliyordu. Verilen bilgiye göre sitelerin ziyaret verilerini analiz eden Gigya'nın DNS sistemiyle ilgili bir açık, yukarıdakine benzer açılır pencerelerin gösterilmesine izin vermiş bulunuyor. Syrian Electronic Army, ses yaratan ancak zararsız saldırılarıyla tanınıyor.

Gigya'nın The Register'a konuya ilişkin yaptığı açıklama, şöyle oldu: "Gigya alan adlarına yapılan bazı çağrılar, hacker'ların sitesine yönlendirildi veya son kullanıcılara bir hack'leme mesajı gösterildi. Değişikliklerin tüm kullanıcılara ulaşması bir miktar zaman alabilir. Sorunu çözmek için GoDaddy'yle birlikte çalıştık ve yeniden yönlendirmeyi kaldırdık."

Dolayısıyla "hack'in" etkileri ortadan kalkmış ve her şey yoluna girmiş görünüyor.

Sonraki Haber

Forum