Sekiz çekirdekli yeni bir Exynos sızdı!

Samsung, internette keşfedilen bir hız testine göre yeni bir Exynos işlemci üzerinde çalışıyor!

Samsung, kendi mobil yongalarına oldukça güveniyor. Öyle ki firma, en son amiral gemilerinde Qualcomm'un işlemcisini bir kenara bırakıp Exynos 7420'yi kullanmaktan çekinmemişti.

Şimdiyse yepyeni bir Samsung yongası, Exynos 7580, internette GFXBench hız testi sonuçlarında göründü. Bir phablet üzerinde kullanıldığı anlaşılan yonga, hız testi sitesindeki rapora göre 1,6GHz'te çalışan sekiz ARMv8 işlemci çekirdeğine ve Mali T720 GPU'ya sahip. Sammobile'a göre bu yonga, Qualcomm Snapdragon 615 ve MediaTek MT675x serisiyle rekabet edecek, orta seviye bir işlemci.

Yeni Exynos yongasının kullandığı prototip olan TCL P650M, 5,6 inç 1080 ekran, 2GB RAM, 16GB depolama alanı, 13 megapiksel ana kamera, 5 megapiksel ön kamerayla geliyor ve Android 5.0.2 Lollipop'la çalışıyor. Site, yeni yonganın Galaxy Note 3 Neo'daki Exynos 5260'ın yerine geçebileceğini söylüyor.

Exynos yongalar, şimdiye kadar çoğunlukla Samsung ve Meizu'nun cihazlarında kullanılmış olsa da yakın gelecekte daha fazla cihaza girecek gibi görünüyor. Elbette bunda Galaxy S6 ve S6 Edge ikilisinin testlerde rakiplerini geride bırakmasının etkisi var.

Sonraki Haber

Forum