Sevimli köpeğin küçük uçak "kazası" sosyal medyada yeni bir tartışma yarattı

Uçakta kendini tutamaya sevimli bir köpek, uçuşun acil inişle sona ermesine yol açtı. Ve bu "küçük kaza" sosyal medyada yeni bir tartışmanın fitilini yaktı. Peki siz ne düşünüyorsunuz?

Bir uçak yolcusu, bir köpeğin “küçük bir dışkı kazasının” uçağın yönünü değiştirdiği olayı ayrıntılarıyla anlattıktan sonra, sosyal medyada evcil hayvanların kabin içinde uçmasına izin verilip verilmeyeceğine dair öfkeli bir tartışma başlattı.

Pek çok ülkede evcil hayvanların kargo bölümünde taşınması gerekirken, ABD’de, belirli ağırlık ve boyut gerekliliklerini karşılamaları koşuluyla, iç hat uçuşlarında evcil hayvanlar sahipleriyle beraber seyahat edebiliyor. Ancak, kısa bir süre önce bir köpeğin tuvaletini yapmasının ardından yolculuğunun yarısında iniş yapmak zorunda kalan United Airlines uçağında yaşanan olay, bu politika hakkında şiddetli bir tartışmayı ateşledi.

DailyMail'in okuyucuları arasında yaptığı ve “köpeklerin uçak kabinlerine girmesi yasaklanmalı mı?” sorusunun sorulduğu ankette yüzde 68’lik ezici bir çoğunluk “evet” cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 14’ü “hayır” derken, geri kalan yüzde 18’i hayvanların uygun şekilde eğitilmeleri halinde yasaklanmaması gerektiğine inanıyor.

Tuvalet tartışmasının ardındaki karışık olay, olayın meydana geldiği 7 Nisan Cuma günü Houston’dan Seattle’a beş saatlik yolculuğu gerçekleştiren 422 sefer sayılı uçuşta olduğunu söyleyen Reddit kullanıcısı gig_wizard tarafından paylaşıldı.

Reddit kullanıcısı, uçağın Dallas Fort Worth Uluslararası Havalimanı’na yönlendirildiğini, burada yer ekibinin halıyı kağıt havlularla temizlemek için iki saatten fazla zaman harcadığını ve kokunun kendilerini hasta ettiğini belirtti: “Kapı görevlileri yolculara ve kabin ekibine bağırmaya devam etti. Koku asla tamamen kaybolmadı.”

DailyMail'in bildirdiğine göre, iletişime geçilmesi üzerine United Airlines, gönderdiği bir e-postada olayın meydana geldiğini doğruladı ancak başka ayrıntı paylaşmadı.

Sonraki Haber

Forum