Şifre kararı Netflix'i nasıl etkiledi?

Netflix, dün 3. çeyrek rakamlarına ilişkin verileri paylaştı... Netflix'in hem karı hem de abone sayısı artmış görünüyor. İşte Netflix'in açıkladığı rakamlara ilişkin yorumlar..

Netflix'in paylaştığı verilere göre yayın devi ilk çeyrekte 9,3 milyon yeni abone kazanarak toplam abone sayısını yaklaşık 270 milyona çıkarttı. Paylaşılan rakamlar Netflix'in karında da artış olduğunu söylüyor. Bu dönemde Netflix, 2,3 milyar dolar net gelir elde etti. Bu geçen yılın aynı dönemine yüzde 15'lik bir artışı işaret ediyor.

Netflix'in analizine göre Griselda, 3 Cisim Problemi, Avatar: The Last Airbender gibi dizilerin bu performansta önemli etkisi var. Abonelere düşük fiyatlı bir seçenek sunan reklam katmanı işletmesi, geçen çeyreğe göre yüzde 65 büyüdü. Şirket, reklam katmanının mevcut olduğu pazarlarda yeni kaydolanların yüzde 40'ının bu seçeneği tercih ettiği bilgisini paylaşyor. 

ŞİFRE PAYLAŞIMI

Analizlere göre şifre paylaşımına yönelik kısıtlamalar da şirketin üç aylık rakamlarını iyileştirdi. Eski Netflix direktörü Simon Gallagher de BBC'ye şifre paylaşımı üzerindeki baskının rakamları olumlu etkilediğini söylüyor. Bu etkinin geçen çeyreğin ardından bu çeyrekte de görüldüğünü vurguluyor.

Sonraki Haber

Forum