Singapur’da stablecoin kuralları kesinleşti

Singapur, stablecoin’lere yönelik kuralları netleştirdi. MAS'ın yayınladığı düzenlemede stablecoin‘ler için yüksek derece istikrar amaçlandığı kaydedildi.

Singapur, stablecoin’lere yönelik kuralları netleştirdi. Singapur Para Otoritesi’nin (MAS) yayınladığı düzenlemede stablecoin‘ler için yüksek derece istikrar sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Düzenleme, Singapur Doları ve G10 para birimine sabitlenmiş kripto varlıklar için geçerli olacak. Stablecoin’lerde Singapur’da ihraç edilme şartı aranacak. Banka dışı ihraç edilen ve dolaşımı 5 milyonu aşan stablecoin’ler düzenleme kapsamında ele alınacak.

Düzenlemeler kapsamında stablecoin ihraççılarının istikrarı sağlamak için bazı gereksinimleri karşılaması gerekecek. Stablecoin şirketlerinin rezerv varlıkları muhafaza etmesi zorunlu olacak. Asgari sermaye şartı ve likit varlık bulundurulması da aranan şartlar arasında yer alacak. Bir itfa talebinden itibaren beş iş günü içerisinde stablecoin’lerin nominal değerini sahiplerine iade etmesi gerekecek. Ayrıca şirketlerin şeffaf olması sağlanacak.

MAS, geçen yıl ekim ayında stablecoin’ler ile ilgili istişare süreci başlatmıştı. Kurum, kamudan gelen geri bildirimleri düzenleme sürecinde kullandığını bildirdi. Gereklilikleri yerine getiren ihraççılar lisans almak için MAS’a başvurabilecek. Düzenlemelere uymayanlara ise para ve hapis cezası verilecek.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum