Siparişle DVD satış dönemi resmen başlıyor

Dev film yapımcısından yeni DVD açılımı: Siz sipariş verin, biz satışa sunalım...

Gelirlerini artırmak için bir süredir çıkış yolu arayan Warner Bros, özellikle eski film arşivini nasıl tüketicilere pazarlayacağının hesaplarını yapıyordu. Geçtiğimiz Pazartesi günü bu konuda ciddi bir adım atan ünlü film şirketi, satışlarını artık sipariş üzerine gerçekleştirmeye başladı.

Siparişle DVD satışını gerçekleştiren ilk film şirketi olan Time Warner'ın sahibi olduğu Warner Bros, bu yöntemi sadece arşivinde bulunan filmlerinin satışını gerçekleştirmek için kullanmayı planlıyor. Şimdilik 150 farklı filmi siparişle satışa sunan şirket, her ay arşivden çıkaracağı 20 yeni filmle siparişe sunduğu filmlerin sayısını da artıracak.

Cary Grant'ın başrolünde olduğu 1943 yapımı Mr. Lucky başta olmak üzere 1962 yılında çekilen All Fall Down gibi sinema klasiklerinin yer alacağı yeni sipariş sistemiyle ilgili kamuoyuna bir açıklama yapan Adams Media Research'ün analiz uzmanı Tom Adams, bu konuda şu sözleri kaydetti: "Sipariş-üzerine-satış dediğimiz bu yöntemle arşivlerde yer alan filmler tüketicilerin talebi doğrultusunda satışa sunulacak. Bu yöntem sayesinde şirket, filmleri tüketicilerin talebi doğrultusunda üreteceğinden elde kalan filmler de olmayacak."

Yeni sinema filmlerini kapsamayacak olan sipariş sisteminin, şirketin son aylarda ciddi bir düşüş yaşayan DVD satışlarını da yeniden artırabileceği sanılıyor.

Sonraki Haber

Forum