İki saniyede yeni görüntüler oluşturabilen yapay zeka: SnapFusion oyunun kurallarını değiştirebilir

Sosyal medya devi, sadece 2 saniye içerisinde yeni görüntüler oluşturabilen yeni bir üretken yapay zeka tekniğini duyurdu: İşte SnapFusion ve bize vaat ettikleri...

Midjouney’den Bing Image Creator’a kadar, çok sayıda üretken yapay zeka tabanlı sanat üreticisi bulunuyor. Ancak, metin istemine ve diğer faktörlere bağlı olarak, bu tür görüntü oluşturucuların işlerini yapması bazen biraz zaman alabiliyor.

Ama Snapchat’in ana şirketi Snap, bu süreyi minimuma indirmek için kolları sıvadı ve Snap Research bölümünün üretken AI sanat üreticilerinin görüntü oluşturma süresini hızlandırması beklenen yeni bir teknik geliştirdiğini duyurdu.

Snap, bir blog gönderisi ile yaptığı açıklamada, yeni yöntemin SnapFusion olarak adlandırıldığını ve üretken yapay zeka aracılığıyla görüntü oluşturma süresini iki saniyeden daha kısa süreye indirdiğini belirtti. Bunun “akademik topluluk tarafından bugüne kadar yayınlanan en hızlı zaman” olduğu söylendi.

Blog gönderisinde “Snap Research, ağ mimarisini optimize ederek ve görüntü kalitesini korurken gürültü giderme sürecini inanılmaz derecede verimli hale getirerek bu atılımı gerçekleştirdi. Bu nedenle, diğer araştırmaların ortaya koyduğu gibi, artık modeli metin istemlerine dayalı görüntüler oluşturmak için çalıştırmak ve mobil cihazlarda dakikalar veya saatler yerine yalnızca saniyeler içinde net ve temiz görüntüler elde etmek mümkün” deniliyor.

Araştırma makalesi, yeni teknikle oluşturulan bir dizi sanat eseri örneğinin yanı sıra SnapFusion hakkında daha fazla detayı anlatıyor: “Spesifik olarak, orijinal modelin fazlalıklarını tanımlayan ve veri saflaştırma yoluyla görüntü kod çözücünün hesaplamasını azaltan verimli bir UNet öneriyoruz. Ayrıca, eğitim stratejilerini keşfederek ve sınıflandırıcıdan bağımsız rehberlikten düzenlileştirme getirerek kademeli damıtmayı geliştiriyoruz.

Ne yazık ki, Snap bu yeni yöntemin genel kullanıma sunulmasının biraz zaman alacağını söylüyor. Yine de, “gelecekte mobil cihazlarda yüksek kaliteli üretken AI deneyimlerini güçlendirme potansiyeline sahip olduğunu” da ekliyor. Bu yeni tekniğin, Snapchat mobil uygulamasının gelecekteki bir güncellemesine eklenmesine kesin gözüyle bakabiliriz.

Sonraki Haber

Forum