Şok bir kararla iptal edilen Westworld, son bir final sezonu için geri dönebilir mi?

Dördüncü sezonun ardından apar topar iptal edilen Westworld, son bir final sezonu ile ekranlara dönebilir mi? Yeni açıklamalar, hala bir umut olabileceğini gösteriyor.

Westworld, dört sezon boyunca insanlar ile son derece gerçekçi insan robotlar arasındaki bir dizi entrikaya ve güç mücadelesine sahne olan, ilk olarak bir Vahşi Batı tema parkında başlayan ve daha sonra tüm dünyaya yayılan olayları ekrana taşıdı. Dördüncü sezon finali Ağustos 2022’de HBO’da yayınlandığında, geride keşfedilecek daha pek çok şey vardı.

HBO’nun Kasım 2022’de diziyi iptal etmesiyle bu beklentiler boşa çıktı ve o dönemde ortak yaratıcılar Jonathan Nolan ve Lisa Joy, “her zaman beşinci ve son sezonu planladıklarını” açıkça belirtmişlerdi. James Marsden da dahil olmak üzere oyuncular, dizinin aniden sona ermesinden anlaşılır bir şekilde rahatsız oldular ve Westworld’ün yaşadığı sorunlar, HBO’nun o dönemde HBO Max olarak adlandırılan yayın hizmetinden diziyi çıkarmasıyla daha da derinleşti.

Yine de Westworld’ün son bir sezon için geri dönmesi konusunda hala ümit var gibi görünüyor. Ocak ayında aktris Evan Rachel Wood, bir gün karakterinin yolculuğunu tamamlayabileceğine dair umutlarını paylaşmıştı. Şimdi de Hollywood Reporter ile Fallout video oyununun bir uyarlaması olan Prime Video dizisi hakkında yaptığı bir röportajda Nolan’a, kendisinin ve Joy’un planladığı Westworld finalinin bir şekilde gerçeğe dönüşmesi yönündeki umutları soruldu. Cevap şu şekildeydi: “Evet, yüzde 100. Biz tamamlayıcıyız. Başladığımız hikayeyi bitirmek istiyoruz.”

Nolan bu konuda ayrıntı vermedi ve röportajı yapan kişi bir çizgi roman ya da film ihtimalinden bahsetti. Ancak Nolan, her zaman istedikleri kadar zamana sahip olamadıklarını anladıklarını belirtiyor ve yapabildiklerinden gurur duyduklarını söylüyor: “Olağanüstü bir deneyimdi. Geriye bakıp sadece nasıl bittiğiyle ilgili pişmanlık duymanın bir hata olacağını düşünüyorum. Ama hala bitirme isteğimiz var.”

Bu arada Fallout’un dizi sürümü, 12 Nisan’da Prime Video’da yayınlanacak.

Sonraki Haber

Forum