Sony, çıkışından bu yana kaç adet PlayStation 5 sattığını açıkladı

Sony, çıkışından bugüne kadar toplam kaç adet PlayStation 5 konsolu sattığı açıkladı. Bu arada, oyun ve PlayStation Plus gelirlerindeki düşüş dikkat çekti.

Sony, son çeyrekte 3,3 milyon PlayStation 5 sattığını, bu sayının geçen yılkiyle tam olarak eşleştiğini ve lansmanından bu yana satılan toplam PlayStation 5 sayısının 25 milyona ulaştığını açıkladı. Yine de bu çeyrekteki satış, 2022 mali yılı için 18 milyon PS5 satış hedefine ulaşmak için ihtiyaç duyduğundan çok az olduğu söylenebilir. Mali yılın yarısında (31 Mart'ta sona eren) satışlar şu anda 5,7 milyonda ve bu noktada 2021 ile neredeyse aynı (5,6 milyon).

Satılan eşit sayıda PS5'e rağmen, kısmen bu yılın başlarında yapılan PS5 fiyat artışı sayesinde, gelir geçen yıla göre yüzde 12 artarak 727 milyar yen'e (4.92 milyar dolar) yükseldi. Ancak, şirketin yakın zamanda Bungie'yi satın alması ve oyun geliştirici maliyet artışları nedeniyle genel kâr, yüzde 49 düştü.

Sony geçen yıl 11.5 milyon konsol satmıştı. Bu nedenle 2022 satışlarının aşağı yukarı aynı olacağı iyi görülebiliyor. Bununla birlikte, şirketin Noel döneminde oluşacak talebe üretim açısından ne kadar cevap verebileceği halen bir soru işareti. Mayıs ayında Sony, tedarik zinciri sorunları azaldıkça PS5 talebini karşılamak için nihayet üretimi artırabileceğini söylemişti. Ancak konsolu bulmak bugün bile çok kolay değil.

Yazılım satışları ise, geçen yılki 76,4 milyondan 62,5 milyon adede düştü. Dijital indirmeler, geçen yıla göre biraz artarak bunun yüzde 63'ünü oluşturuyor. PlayStation Plus abone sayıları da art arda ikinci çeyrekte de düşüş yaşadı.

Sonraki Haber

Forum