Sony'den dünyanın en küçük full HD Handycam'i

Sony'den şimdiye kadarki en küçük, en ince ve en hafif Full HD kamera: HDR-TG3E

Sony'nin geliştirdiği yeni Handycam modeli HDR-TG3E, şimdiye kadarki en küçük, en ince ve en hafif Full HD kamera olarak kullanıcılarına video çekme deneyimi sunuyor

Yeni HDR-TG3E, 5.1ch surround ses ve 1920x1080 Full HD görüntü kalitesine sahip. Saf titanyum gövdesi ve çizilmeye dirençli kaliteli sert kaplaması ile gövdesinde saf titanyum kullanan dünyanın ilk kamerası olma özelliğine sahip HDR-TG3E, aktif yaşamı benimseyen kullanıcılar için önemli bir seçenek sunuyor. HDR-TG3E'nin tasarımında kullanılan titanyum çelikten yüzde 40 daha hafif ve alüminyumdan iki kat daha güçlü olma özellikleri ile HDR-TG3E'nin farkını yaratıyor. "HD Cebimde" tasarım konsepti çerçevesinde üretilen yeni model ultra kompakt yapısı ile her ortama kolayca taşınabiliyor.

TG3E'nin şık tasarımı, 2,7inç Clear Photo LCD Plus dokunmatik ekranı ile tamamlanıyor. "Kayıt", "film", "fotoğraf" veya zoom gibi özelliklere dokunmatik ekran üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabiliyor. 'Quick On' modu etkinleştiğinde dokunmatik ekranı ile TG3E bir saniyede kullanıma hazır hale geliyor.

HDR-TG3E, Memory Stick PRO Duo medyaya kayıt yaparak kullanıcıların bant ya da disk taşıma sorununa son veriyor. Yeni model 4GB Memory Stick ile birlikte sunuluyor. İsteğe bağlı olarak temin edilebilen 16GB'lık bir Memory Stick ile 5 saat 55 dakikaya kadar full HD film (LP modunda) kaydedebiliyor.

Full HD görüntü kalitesi ile hayatın tüm detaylarını olduğu gibi çekebilen HDR-TG3E, bu özelliğini Sony profesyonel kameralarda ve SLR dijital fotoğraf makinelerinde bulunan teknolojinin bir benzeri olan Exmor™ teknolojili ClearVid CMOS sensör ve BIONZ görüntü işlemcisi ile sağlıyor.

BIONZ işlemcisinin yüksek hızlı ve isabetli tepki özelliği sayesinde, fotoğraf modunda yüksek çözünürlüklü 4.0 megapiksel, HD video kaydı sırasında 2,3 megapiksel fotoğraf çekilebiliyor.

Yeni modelin sahip olduğu Yüz Tanıma Teknolojisi (Face Detection); tek bir sahnede 8 yüzü tanıyabiliyor ve hem fotoğraf hem de video çekimlerinde pozlama ve diğer ayarları otomatik olarak yapıyor. HDR-TG3E ayrıca sahip olduğu Dinamik Aralık Geliştirici (DRO) özelliği ile her fotoğrafı dengeli ve doğal görünen sonuçlar için analiz ederek pozlama ve kontrastı ayarlıyor.

5.1 kanal dijital surround ses kalitesi

HDR-TG3E mükemmel görüntü kalitesinin yanı sıra ses kalitesiyle de adından söz ettirecek gibi görünüyor. Yeni model, 5.1 kanal dijital surround ses kalitesi sunuyor. Ayrıca modelin daha canlı diyaloglar için zoom yapılan kişi ya da objeye odaklanan bir otomatik Zoom mikrofonu bulunuyor. "Visual Index", "Film Roll Index" ve "Face Index" özellikleri yapılan çekimlerden sonra en sevilen sahnelerin kolayca bulunmasını sağlıyor.

Memory Stick'e kaydedilen dosyalar, Handycam Station üstündeki 'Disc Burn' düğmesine basıldığında DVD'ye yazılabiliyor. Ayrıca dosyalar bilgisayarın sabit diskine de yedeklenebiliyor. Dosyalar PC'ye aktarıldıktan sonra Picture Motion Browser yazılımı ile takvim görünümünde tarihe göre düzenlenebiliyor. Ayrıca Harita (Map) görünümü seçeneği, bir GPS ünitesi ile birlikte kullanıldığında fotoğrafların ve videoların çekildiği yerleri gösteriyor.

HDR-TG3E sahip olduğu BRAVIA Sync teknolojisi sayesinde çekilen videoların ve fotoğrafların keyfini HD TV'lerde çıkartmanıza olanak tanıyor. TG3E, HDMI kablosu ile herhangi bir BRAVIA Sync uyumlu TV'ye bağlandığında tüm oynatma fonksiyonları TV'nin uzaktan kumandası ile kontrol edilebiliyor.

Yeni Handycam® HDR-TG3E, USB - komponent A/V kabloları, Handycam Station ve kolay taşınması için bilek askısı ile birlikte kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Kullanıcılar ayrıca Sony tarafından özel olarak tasarlanmış taşıma çantası, pil, şarj cihazlı seyahat kiti ve tripotları da içeren birçok aksesuar da sahip olabiliyorlar.

Yeni Handycam® HDR-TG3E, Mayıs 2008'den itibaren kullanıcılarla buluşacak.

Handycam® HDR-TG3E videosunu izlemek ve görsellerini indirmek için handycam2008.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bilgi için
Sony Türkiye - 0212 315 07 77

Sonraki Haber

Forum