Sony'nin hack'lenmesinden inanılmaz detaylar!

Sony'nin yaşadığı son hack'lenme krizinden inanılmaz detaylar: Meğer bütün şifreler...

Geçtiğimiz hafta Sony için oldukça zor bir hafta oldu. Hatırlayacak olursanız Sony Pictures siber saldırıya uğramış ve vizyona yeni giren, ayrıca henüz vizyona girmemiş filmler internete sızdırılmıştı. Ortaya çıkan yeni bilgiler ise Sony'nin IT departmanını bir hayli zor duruma düşürecek cinsten. Hatta biraz da trajikomik.

Yeni bilgiler, film şirketini oldukça zor duruma düşürecek gibi. Sizin de fotoğrafta görebileceğiz gibi, Sony Pictures'in dokümanları ele geçirilmiş durumda. Bu dokümanların çoğunun "şifre" bilgisi olması ise çok acıklı. Öte yandan tüm bu, içinde hesapların şifre bilgilerini bulunduran dokümanların "password" yani şifre isimli klasörün altında toplanmış olması ise, Sony'nin IT departmanının "dahiyane" fikri olarak dikkat çekiyor.

Gerçekten de Sony Pictures'ın tüm dahili bilgisayarının, sosyal medya hesaplarının ve web servisi bilgilerini "password list.xls" dosyasına kaydedip, onu da daha bunun gibi 139 dosyayla beraber "Password" klasörü içine depolamak harika fikir gibi görünüyor. Umarız Sony, bu krizi en az zararla atlatır ve IT departmanı bu krizden ders çıkartır.

Sonraki Haber

Forum