Sony, kötü giden satışların ardından PSVR 2 üretimini durdurdu

Sony, büyük ümitlerle piyasaya sürdüğü PSVR 2'nin üretimini durdurmuş gibi görünüyor. Bu kararın arkasında yatan neden ise, satışların beklenenden daha düşük kalmış olması.

Bloomberg’in bildirdiğine göre, Sony’nin PlayStation tabanlı ikinci sanal gerçeklik başlığının üretimine ara verildi. Bloomberg’in yeni haberi, şirketin PlayStation 5 konsolu için yeni PSVR2 üniteleri üretmediğini iddia ediyor.

Sony, PSRV2’yi ilk olarak Şubat 2023’te 550 dolarlık bir fiyat etiketiyle piyasaya sürdü. Ancak o zamandan beri ortaya çıkan haberlere göre, VR başlığının satışları oldukça düşük kaldı. Bloomberg’in haberi, PSVR2’nin piyasaya sürülmesinden bu yana Sony’nin 2 milyondan fazla ünite ürettiğini söylüyor. Ancak satışların zayıf olması, satılmayan stoklar tükenene kadar Sony’nin başlığın üretimini duraklatmasına sebep oldu. Sony, şimdilik Bloomberg’in haberi hakkında resmi bir yorum yapmadı.

Şirket, birkaç hafta önce PSVR2’ye PC VR oyunları oynama desteği eklemeye çalıştığını duyurdu. Şirket, “bu desteği 2024 yılında kullanıma sunmayı” hedeflediğini belirtmek dışında bu planlarında daha fazla detay vermedi.

Başlığın satışındaki en büyük sorunlardan biri de Sony’nin cihazlar için kalıcı bir fiyat indirimi sunmamasıydı. 550 dolarlık VR başlığı, PS5 konsolunun kendisinden daha yüksek bir fiyata sahip olması sebebiyle pek çekici gözükmüyor.

Ancak Sony’nin PlayStation bölümü için kötü haberler yalnızca PSVR 2’nin üretiminin durdurulmasıyla sınırlı değil. En son finansal raporunda Sony, PS5 konsolunun mevcut finansal yıl için dünya çapındaki satış tahminlerini daha önceki 25 milyon adetten 21 milyona çektiğini duyurdu. Ayrıca 2025 yılına kadar Spider-Man 2 veya God of War ölçeğinde büyük PS5 birinci parti oyunlarının çıkmayacağını da belirtti.

Bu sorunlarla beraber Sony, Şubat ayında dünya çapındaki PlayStation çalışanlarının 900'ünü işten çıkaracağını da duyurdu. Bu işten çıkarmaların arasında çoğunlukla PSVR oyunları üzerinde çalışan Sony’nin Londra stüdyosunun tamamen kapatılması da yer alıyor.

Sonraki Haber

Forum